top of page

10 000 skäl att byta till TaylorMades nya Qi10 Max-driver

Uppdaterat: 8 feb.

Med ett MOI-tal på 10 000 har Qi10 Max förlåtande egenskaper på en aldrig tidigare skådad nivå. TaylorMade kompletterar den med ytterligare två drivers, Qi10 och Qi10 LS.
Det handlar som vanligt om högteknologiska produkter i alla delar och just driverns enorma motstånd mot vridning är något som kommer att glädja alla som liksom jag själv har så kallad varierad bollträff. Med kontakt i centrum lär ingen större skillnad märkas, men så fort bollträffen hamnar ut mot hälen och tån kommer skillnaden mot tidigare drivers att vara stor!Vi är vana vid att bryta ny mark och att alltid blicka framåt. Från den första träklubban i metall till 60X Carbon Twist Face har vi fortsatt att flytta fram gränserna för innovation när vi gjort genombrott. 10K motstånd mot vridning är ännu ett av dessa genombrott i TaylorMades långa historia av att driva branschen framåt. – Brian Bazzel, VP of Product Creation

Qi10 MAX: FYRA NYCKELTEKNIKER

Formeln för att uppnå en optimalt presterande 10K MOI-driver kräver en enhetlig integrering av fyra nyckeltekniker:

·         Avancerad konstruktion med Infinity Carbon Crown: TaylorMades avancerade konstruktionsteknik ger möjlighet till strategisk massafördelning, vilket placerar tyngdpunkten lågt och långt bak för optimal utgångsvinkel och spinn samt bibehåller det stora motståndet mot vridning. Den nya toppen täcker 97 procent av ytan och ger en ren och elegant look.

·         Optimerad huvudform: Qi10 Max har en lägre huvudform, utsträckt från träffytan och bakåt, med en koncentrerad massa som optimerar tyngdpunktens placering. Den unika huvudformen är en stor faktor i klubbhuvudets motstånd mot vridning genom att den möjliggör placering av massa längre från klubbhuvudets centrum.

·         Kolfiberteknik i träffytan: Qi10 Max har den tredje generationen av 60X Carbon Twist Face®, vilket ger hög bollhastighet i sweetspot och bibehåller bollhastigheten även vid orena träffar. Den här tekniken fungerar tillsammans med en omdesignad infästning av träffytan, där de båda fjädrar tillsammans för en effektiv optimering av energiöverföringen i träffen.

·         Skaft med lägre vridmoment: Baserat på TaylorMades omfattande forskning och tester utvecklades ett skaft med lägre vridmoment, vilket hjälper träffytan att stängas i träffen. Denna innovation är den sista pusselbiten i jakten på 10K MOI med TaylorMade-prestanda.


Qi10 LS: FÖRLÅTANDE EGENSKAPER, JUSTERINGSMÖJLIGHETER OCH PRESTANDA FÖR BÄTTRE SPELARE

Qi10 LS är en lågspinnande driver med lägre utgångsvinkel, utvecklad för optimering av prestanda för spelare med högre svinghastigheter och mer spinn. Med en högre träffyta och mer kompakt form kommer Qi10 LS att bli favoritdrivern för många av Team TaylorMades tourspelare.

 

Infinity Carbon Crown, som används i hela Qi10-familjen, utgör ett betydande framsteg i TaylorMades utveckling av kolfibertoppar. Den nya designen utökar kolfiberdelen till huvudets ytterkanter och placerar den i linje med träffytans överkant, vilket maximerar massabesparingarna. Denna innovativa teknik reducerar onödig vikt som tidigare var placerad i mindre fördelaktiga positioner, vilket resulterar i optimal omfördelning av massa för lägre tyngdpunkt och bättre spinnegenskaper – mycket viktiga faktorer för spelare som väljer Qi10 LS-drivern.

 

Qi10 LS har också en ny, mer effektiv skjutbar vikt med en enskild stålvikt på 18 gram i ett innovativt spårsystem. Strategiskt formad sula ger bättre aerodynamik med minskad turbulens.

 

Med den omdesignade strukturen kan den justerbara vikten flyttas längre fram och längre ned än tidigare, vilket ger en lägre balanspunkt och optimerat motstånd mot vridning för mer förlåtande egenskaper och lågspinnande prestanda. 

 

Qi10: FULLSTÄNDIG PRESTANDA

Qi10-drivern har en strategisk konstruktion som optimerar längden samt ger mer förlåtande egenskaper, allt i ett elegant och förtroendeingivande paket. Qi10 har en lägre placerad tyngdpunkt och ett större motstånd mot vridning än tidigare TaylorMade-drivers i den här kategorin, vilket ger en driver för spelare som vill ha den optimala kombinationen av längd och förlåtande egenskaper.

 

En helt ny och något större form intill bollen kombineras med Infinity Carbon Crown-toppens eleganta look och topplinjen med hög kontrast, vilket underlättar siktet och ger större självförtroende för golfspelare på alla nivåer. Qi10 har en omdesignad 60X Carbon Twist Face-träffyta som är betydligt lättare än traditionell titan och ger en mer effektiv energiöverföring med ny supportstruktur som bidrar till högre bollhastigheter. Träffytan är också utvecklad för att bättre bibehålla bollhastigheten även vid träffar utanför sweetspot.

 

Hela Qi10-familjen med drivers har en loft sleeve på fyra grader (+/–2°) och bygger på beprövad TaylorMade-teknik, till exempel Thru-Slot Speed Pocket™ som optimerar bollhastigheten vid kontakt lågt på träffytan.


Hela serien med Qi10-produkter kan beställas redan idag och vill du känna och klämma så kommer de till butik den andre februari. Den som väntar på något gott … väntar på drivers som kommer att kosta 6999 kronor (7299 för lågspinnande Qi10 LS).


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page