top of page

2021-putters från Ping


Ping lanserar en putterserie – kallad 2021-serien – med elva modeller.


Putterserier brukar ofta få ganska fantasifulla namn, men Ping väljer nu att i stället bara kalla den nya serien för 2021. Elva olika modeller, mallets och bladputters, betyder att alla kan hitta en putter som passar såväl ögat som puttrörelsen.


Multimaterialdesign ger stort motstånd mot vridning (MOI) för hög stabilitet medan en Dual Durometer-insert i träffytan ger mjuk och solid känsla. Svart PVD-finish och svart skaft ger en fin premiumkänsla och priset är 2995 kronor utom Harwood-modellen som går på 4495 kronor. Om de inte fastnat i Suez-kanalen finns de i shopen när du kommer dit.


Läs hela pressmeddelandet nedan.
PING introducerar 2021 Putters

HELSINGBORG (12 April, 2021) – Genom multimateriella designer ligger fokus på att öka MOI-värdet och minska antalet missade puttar. PING introducerar idag den nya 2021 putterserien som innehåller 11 olika modeller och former. Dessa nya putters är tillgängliga för förbeställning från och med idag hos auktoriserade PING-återförsäljare runtom i världen.


“I vår nya 2021 putterserie har vi, med hjälp av research och feedback från våra tourspelare, utvecklat flera olika teknologier som ska hjälpa golfare till en bättre score,” säger John K. Solheim, president för PING. ”Alla modellerna har ett högre MOI-värde tack vare strategiskt användande av material som tungsten, stål och aluminium för att ge den förlåtande känsla och precision som golfare förväntar sig av en putter från PING. Den nya dual-durometer inserten har enhetliga och något grundare skåror för att ge golfaren en mjuk och responsiv känsla för optimal längdkontroll. Vi har även vidareutvecklat det visuella beroende på modell för att göra det lättare att sikta rätt när man adresserar puttern bakom bollen.”


“Elva olika modeller säkerställer att det finns en putter för varje golfares smak och stroke-typ,” tillägger Solheim. ”Serien innehåller även några nya designer som skapats genom vår Tour-fokuserade PLD(Putting Lab Design)-avdelning. Bland dessa finns putters som är inspirerade av t.ex. Viktor Hovland (DS 72) och Cameron Champ (Tyne 4). Modellerna är allt från blad till mallets och med straight, slight och strong arc för att passa alla olika stroke-typer. En komplett kollektion som är framtagen för att ge golfaren en bättre score och mer nöje.”


Höga MOI-värden, Multimateriella designer Varje modell i den nya serien är tillverkad i högkvalitativa material i en mängd olika former och storlekar för att nå nya nivåer av förlåtande egenskaper. De tre Anser-modellerna (Anser, Anser 2 och Anser 4) kombinerar ett huvud av rostfritt stål med vikter av tungsten i tå och häl för att ge den populära Anser-formen dess högsta MOI-värde någonsin. I Kushin 4, DS 72 och Tyne 4 har en stålvikt placerats i hälen och tungsten i tån för att optimera tyngdpunkten. Fetch och Oslo H är tillverkade av 304 rostfritt stål och en sula av aluminium vilket gör dessa mallet-putters väldigt förlåtande. Den nya CA 70 har en sula av rostfritt stål för att uppnå en lägre tyngdpunkt och bättre förlåtande egenskaper. Harwood är den puttern i serien som har allra högst MOI-värde tack vare sin konstruktion av 6061 aluminium och tungstenvikter på 93 gram i putterns alla fyra hörn.


Dual-Durometer Insert för en mjuk och solid känsla Den mjuka och responsiva träffytan är resultatet av en ny och innovativ dual-durometer PEBAX insert med enhetliga och något grundare skåror. Det mjuka yttre lagret ger bättre precision på korta puttar som bara måste i. Det fastare inre lagret ger en solid känsla och god längkontroll på de längre puttarna där man lätt kan hämta in några slag.


“Genom att kombinera de två olika hårdheterna av PEBAX-materialet kan vi ge en känsla som tilltalar den breda massan av golfare, samtidigt som vi uppnår den konsekventa känsla som golfare behöver för att förbättra sin score,” säger Solheim. ”Vår nya serie är framtagen för golfaren som föredrar en något mjukare putter i träffen, men med samma respons och feedback som en fastare träffyta erbjuder.


Premiumutseende En mörk PVD-finish på de nya putterhuvudena kombinerad med ett svartkromat skaft ger ett stilrent och tilltalande utseende från huvud till grepp. Alla modeller kommer med fast skaft som standard och kan beställas mellan 32” – 38” med ¼”-steg. PINGs patenterade justerbara skaft, som kan justeras mellan 32” – 36” är tillgängligt som tillval.


PING Pistol Grepp Tre olika PING-grepp ger golfaren en möjlighet att hitta rätt passform och känsla. PP58 Midsize (87g) är ett klassiskt pistolgrepp av gummi och är designat för att hjälpa att ha en korrekt vinkel på träffytan vid bollträff. Detta grepp sitter som standard på Anser, Anser 4, Kushin 4, CA 70, DS 72, Tyne 4 och Tyne C. PP60 (86g) är ett midsize-grepp i pistoldesign med gummiyta och en större platt yta för bra kontroll av träffytan. Detta grepp sitter som standard på Anser 2, Fetch, Oslo H och Harwood. Det valbara PP58-S (99g) är ett midsize-grepp med pistoldesign som är mindre avsmalnande och har en större platt yta för bra kontroll av träffytan.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page