top of page

Cobra lanserar Forged Tec i syndigt svart samt två Snakebite-wedgar, varav en helt ny

Uppdaterat: 2 maj 2023

Fjärde generationen King Forged Tec kommer nu i en syndigt svart version och samtidigt släpper Cobra en ny version av Snakebite-wedgen tillsammans med den helt nya och förlåtande wedgen SB-X.Cobra Black Forged Tec | Black is Beautiful

Förra året lanserade Cobra sin fjärde generation av KING Forged TEC, en klubba som vänder sig till den bättre golfaren som vill ha både känsla och extra längd. I dag släpps en underbart vacker version i svart.Cobra KING Forged TEC är ett järnset utvecklat för den bättre spelaren. Det klassas som Player’s Distance Iron, och med det menas att klubborna har känslan och utseendet som den bättre spelaren söker, men att de levererar mer längd och förlåtande egenskaper än tradi­tionella bladklubbor gör.


Precis som tidigare generation så är KING Forged TEC ihåliga klubbor. Genom att göra klubborna ihåliga kan vikt placeras där den gör mest nytta – långt ned och ut mot tå/häl, och på så sätt göra klubban mer förlåtande.


En ihålig konstruktion tillåter dessutom träffytan att flexa vilket ger längre slag. Håligheten i TEC är fyllt med ett mjukt skum för att ge rätt ljud och känsla. Både huvud och träffyta är smidda i en avancerad 5-stegsprocess för att ge den där mjuka känslan som bättre golfare söker.


Med en tungstensvikt på 20 gram i sulan får spelaren massa direkt bakom bollen vilket ger högre bollhastighet samtidigt som det blir lättare att forma slagen. Jämfört med den senaste generationen av Forged TEC så har den här en tunnare topplinje, lite mindre huvud och lite mindre offset.


Cobra KING Forged TEC finns fortfarande kvar i krom. Samma prestanda, samma känsla – bara ett kanske mer klassiskt utseende.


Black TEC släpps till försäljning i dag 15 mars. Priset för sex klubbor, 5–PW, med KBS $-Taper Lite stålskaft är 12 000 SEK. Priset för TEC i krom ligger på 11 000 SEK. Fler skaft inklusive grafitskaft finns tillgängliga via custom fitting.


Cobra Snakebite | Den giftigaste klubban i bagen

Cobra har utvecklat en helt ny version av sin Snakebite tourwedge. Plus att de tagit fram en mer förlåtande variant med bredare sula i helt nya SB-X.Wedgen är efter puttern den mest spelade klubban i bagen. Och den klubba som verkligen kan spara slag. Cobra Snakebite är Cobras klassiska tourwedge med tungt massivt huvud, tillgänglig i tre olika sulslipningar. Nu släpps den i en tredje generation där den stora nyhe­ten är att träffytan har blästrats på ett helt nytt sätt för att få ett mikromönster som gör att klubban presterar lika bra i vått som torrt.


Nytt är också hur skårorna i träffytan har utformats. Precis som tidigare fräser en CNC-maskin skårorna för att få dem så exakta som möjligt. De nya skårorna är 11 % djupare och har 40 % skarpare kanter för att ge mer spin på bollen. Precis som tidigare har de längre wedgarna, 48–54°, smalare och djupare skåror för att leverera konstant spin och bollflykt. De kortare wedgarna, 56–60°, har bredare och grundare skåror för att leverera mer spinn. De kortare wedgarna har dessutom Full Face Grooves över hela träffytan så att de funkar även när spelare öppnar upp klubban för lobbslag.


Snakebite Wedge finns i tre olika slipningar. Versatile Grind är en allroundslipning som är gjord för att passa medelhårda till hårda fairways. Widelow Grind har lägre bounce vilket gör att den passar suveränt på mjukare fairways och bunkrar då den främre kanten inte gräver ner sig lika lätt. Classic Grind har en progressiv sulbredd och passar bäst för de som svingar brant med sina wedgar.


Snakebite Wedge med Versatile Grind kommer dessutom i en svart version i loften 52, 56 och 60°. Den finns dessutom i ONE Length för de som väljer att spela järnklubbor som alla har samma skaftlängd.


En glädjande nyhet för alla medel-och höghandicapare är den nya wedgen SB-X. Det är en wedge med bredare och rundare sula, samt en cavity back-design som gör den mer förlåtande och ger den en underbart mjuk känsla. SB-X har Full Face Grooves på alla loft och kan fås antingen med stål- eller grafitskaft. Passar utmärkt för de som spelar serier som Aerojet, AIR-X, T-Rail eller liknande.


Cobra Snakebite och SB-X släpps till försäljning i dag 15 mars. Priset för Snakebite och SB-X är 1 700 SEK. För grafitskaft tillkommer 100 SEK.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page