top of page

Evolution för TaylorMades P·770, P·7MC och P·7MB


Tre av modellerna i omtyckta P·700-serien kommer i nya, lätt modifierade versioner som alla fortsatt bygger på samma tre grundpelare: känsla, hantverksmässig tillverkning och prestanda.


Vid en pressträff i Dubai berättar TaylorMades Tomo Bystedt, med titeln Senior Product Manager, om hur utvecklingsavdelningen kämpar stenhårt för att alltid leverera den senaste och bästa tekniken.


Alla rykten om att man "höjer ribban lite i taget" och håller tillbaka en del för att kunna släppa nya grejer hela tiden är alltså falska. Ändå lyckas de med sitt uppdrag om och om igen – och de nya klubborna i P·700-serien är inget undantag. Det är måhända inga himlastormande skillnader, men för den här kategorin av klubbor efterfrågas ändå mer evolution än revolution.


Nya och gamla P·770 - liten, men ändå stor skillnad!


Kompakt och tourig form med härlig prestanda

När nya P·790 kom så ifrågasatte jag P·770s position mellan hel-/halvbladen P·7MB och P·7MC. Relativt lättspelade järn med riktigt schysst utseende och massor av längd bör ju räcka långt för spelare som inte tvunget måste ha en bladklubbas kontroll.


Icke desto mindre måste jag erkänna att nya P·770 är förbaskat fina. Den kompakta formen med tunnare topplinje och kortare bladlängd passar verkligen ögat. De sitter perfekt intill bollen och när jag börjar slå några slag så är det inget snack. Den ihåliga konstruktionen och den smidda L-Face-träffyta gör klubban både lång och förlåtande – och känslan i träffen är fantastisk.


Utöver den estetiska förändringen med lite polering på baksidan har P·770 också utvecklats tekniskt med det man kallar FLTD CG™. Det här är en justering av tungstenplaceringen i huvudena så att tyngdpunkten blir lägre i de långa järnklubborna och sedan progressivt högre genom setet till de kortare och mer högloftade klubborna.


Det här gör de långa järnen mer lättspelade och det är inga problem att slå höga och mäktiga slag med järnfyran samtidigt som de korta järnen inte producerar några "ballonger" utan tvärtom ger en känsla av kontroll – särskilt när bollen spinner till fint på greenen när den landar.


Nya P·770 har också försetts med SpeedFoam Air™, som först dök upp i samband med P·790-lanseringen 2021, vilket bidrar till det sköna ljudet och den härliga känslan. Tekniskt sett är detta mest luft – med 69 procent lägre densitet än gamla SpeedFoam – och gör att hela huvudet kan fungera som en liten fairwayklubba där teknikerna kunnat flytta massa som de vill.


Liksom tidigare finns här så klart även de utmärkta tekniska innovationerna Thru-Slot Speed Pocket och Inverted Cone Technology som ger högre bollhastighet även på orena träffar och är riktigt bra vid kontakt längre ned på träffytan – vilket är där vi golfspelare oftast missar.


När P·770 dyker upp i butikerna den 20 januari kommer de att kosta 2 286 kronor per klubba och är då försedda med KBS Tour-skaft och Golf Pride Z-Grip 360-grepp. Om du vill vara säker på att få dina klubbor i god tid kan du förbeställa dem från den 6 december.


Nya och gamla P·7MC och P·7MB.


Fina blad och halvblad

Även P·7MC och P·7MB kommer i ny version. Här finns det så klart mindre tekniska finesser eftersom det nu är solid metall det handlar om. Däremot är de smidda (egentligen pressade) i en ny process som TaylorMade kallar Compact Grain Forging och har ett tryck på 2 000 ton, vilket är dubbelt så mycket som vanligt. Detta ska ge en finare kornstruktur för bästa möjliga känsla och hållfasthet.


Nya P·7MC erbjuder en aning förlåtande egenskaper i en form tourinspirerad form som tilltalar finsmakare. Det här är en järnklubba i klassisk form med minimal offset och perimeterviktning för enastående kontroll och precision där den smala sulan och snävt rundade framkanten ger konsekvent kontakt med marken.


Helt nya P·7MB är ett rent blad där egen talang får göra hela jobbet och den feedback du får är helt ofiltrerad. Bladet har kortats lite och den nya sulgeometrin kompletteras med en progressiv offset.


Precision är högsta prioritet för de som spelar P·7MC och P·7MB och därför är träffytan fortsatt precisionsfräst med TaylorMades mest aggressiva groove-geometri för exakt kontroll.


Även P·7MC och P·7MB kan förbeställas den 6 december och kommer till butik 20 januari 2023. De kostar också 2 286 kronor per klubba och har KBS Tour-skaft och Golf Pride Z-Grip 360-grepp.


Läs mer och beställ på TaylorMade Golfs hemsida.Hela serien.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page