top of page

Greppsäkra Phantomcat och stilsäkra Avant – två nya skor från Puma

Puma Golf utökar valmöjligheterna med två nya skor som är lite av varandras motsatser. Phantomcat har en väldigt innovativ sula som ger maximalt fotfäste medan Avant har moderna material och klassisk design.Den första skon i dubbellanseringen är Pumas Phantomcat Nitro+ – en sko för moderna golfare med hög svinghastighet och som vill ha maximalt fotfäste i svingen. Den smarta sulan inte bara greppsäker, den är också utvecklad för att vara skonsam mot greenerna och erbjuda skön komfort.

 

Tidigare har man behövt välja en sko med utbytbara mjukspikar för att få maximalt fotfäste. Det har kostat vikt eftersom sulan då måste göras tjockare för att rymma fästena för mjukspikarna. Dessa har också varit mindre snälla mot golfarna efter dig när du lämnat tydliga avtryck på lite mjukare greener.


Den nya sulan från Puma har fasta spikar med vassa tänder, så kallade Flexspikes, i alla riktningar och i två hårdheter. Att de ger suveränt fäste ser du direkt, men det du kanske inte ser är att de också är väldigt snälla mot greenerna.

 

Genom att göra Flexspikes väldigt låga så hinner de inte sjunka ner så mycket innan din tyngd sprids ut över hela sulan. Resultatet är en sko som båda ger extremt bra fotfäste och är snäll mot greenerna. Puma skriver lite fyndigt, ”Groundbreaking, not ground-breaking”.

 

Phantomcat har en ovandel i premiumskinn samt en rymligare läst, framförallt över tårna, vilket ger en härlig komfort direkt från kartongen. Till komforten bidrar också mellansulan i Nitro Foam, vilket är samma dämpning som Puma fått så mycket beröm för i sina löparskor.


Klassiskt designade Avant är en golfsko som påminner mer om traditionella golfskor från förr, men har moderna material som ger en helt annan komfortnivå än de tunga och stela golfskorna med lädersula vi fick släpa på förr.

 

Även Avant har en ovandel i premiumskinn som ger maximal komfort. Dessutom är skorna vattentäta och har en mellansula i EVA som ger skön dämpning och piggare fötter under hela rundan.

 

Den spiklösa sulan bidrar till den låga vikten och har dessutom ordet GOLF i dubbarnas mönster. Det är en lite fräck detalj som bryter av lite mot ovandelens retrostil och gör Puma Avant till en golfsko med den perfekta kombinationen av trend, prestanda och komfort.

 

Du köper Pumas nya Phantomcat och Avant i välsorterade golfshoppar. Du får betala 2 200 kronor för Phantomcat och 1 800 kronor för Avant.

  

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page