top of page

Härligt bett i Cobras nya Snakebite-wedgar!

Snygga, sköna och med en prestanda som i klass med många mer prestigefyllda märken. Cobras Snakebite-wedgar levererar!


Jag hade slitit ut mina TaylorMade Hi-Toe (52 och 56 från andra respektive första generationen) helt. Mina lånade Callaway Jaws Raw skulle lämnas tillbaka. Hade en del andra wedgar i garaget, men när jag fick chansen att prova Cobras nya Snakebite-wedgar (och även Snakebite-X) så var det inget snack om saken. Direkt ned i bagen för ett gäng rundor så att jag kunde sätta dem på prov ordentligt.


Touriga och snygga!

Jag började med de lite tourigare modellerna och slogs direkt av hur snygga de var. Wedgar är ju såna där klubbor som man använder ganska mycket och det skadar inte om man får en skön känsla bara av att se på dem – och så är verkligen fallet här! Den glänsande kromfinishen och detaljerna utgör en mycket behaglig design som i alla fall faller mig på läppen. Bilderna talar för sig själva här.


Det här är tredje generationen av Cobras Snakebite-wedgar och den stora nyheten är den blästrade träffytan som ger bättre prestanda när det är lite fuktigt. Jag har spelat i såväl torrt som vått och upplevt att det är betydligt enklare att få kontroll från fuktigt gräs när jag slår halvslag och chippar med 56:an. Faktiskt riktigt kul att nypa slagen lite och se hur bollen biter vid pinnen.


Spinner friskt

Tekniskt sett är det annars träffytans grooves som är mest intressant här. 52-gradaren har smalare och djupare grooves som ger konsekvent spinn och bollflykt medan 56-gradarens bredare och grundare grooves (över hela träffytan för de som vill öppna upp och vara lite kreativ) ger mer spinn – faktiskt så mycket spinn att jag förvånat såg en boll landa lite förbi flaggan på en mjuk green och sedan nästan spinna av hela greenen. Iofs mitt eget fel för att jag tryckte på lite extra, men även om det inte gör susen för scoren så är det rätt kul att se ... :)


Båda de wedgarna jag testade har en sulslipning som heter Versatile, vilket är en allroundslipning och har fungerat utmärkt för mig både på Golfarenans härligt hårda underlag och på lite mjukare ytor på Halmstad GK och Barsebäcks fina Ocean Course (i omväxlande regn och sol där wedgarna verkligen glänste). Det finns även en så kallad Widelow Grind med lägre bounce och en Classic Grind med progressiv sulbredd för de som går på bollen lite mer brant.


För den som till äventyrs vill ha svarta wedgar – om man till exempel råkat köpa några svarta järnklubbor dyrt eller vill slippa reflexer – erbjuder Cobra svarta Snakebite-wedgar med Versatile Grind i loften 52, 56 och 60. Självklart finns Snakebite också i One Length för den som gillar det.


Förlåtande wedgar?

I min andra bag (fråga inte, jag har mycket grejer) lade jag Cobras lite mer förlåtande wedgar, SB-X. Det här sägs vara grejer som passar de som spelar spelförbättrande eller superspelförbättrande järnklubbor, men jag som är mer Players' Distance-kille (eller nåt tourigare när det är varmt och man är lite i form) tyckte om dem mycket för den sköna känslan och skulle utan vidare kunna ha dem i min bag.


Hur mycket förlåtande de är vet jag inte, jag lyckades slå en del skitslag med dem, men det är såna där slag som ingen teknisk konstruktion i världen hade räddat. Full Face-grooves (samma som på vanliga Snakebite) gör att man utan vidare kan öppna upp dem och slå sköna slag med finess.


Rekommenderas varmt.

Cobra är kanske inte det första varumärket man tänker på när man ska snoka(!) efter nya wedgar, men efter en tid med Snakebite-wedgarna är jag en stor fan av de här vassa vapnen!


Båda modellerna kostar 1700 kronor styck och finns där du brukar köpa golfgrejer.


0 kommentarer

Comments


bottom of page