top of page

Hitta rätt golfhandske för dig!


Hur hittar man en bekväm golfhandske bland det stora utbud som finns idag?


Hur viktigt är det egentligen att välja rätt golfhandske? Kan det verkligen göra skillnad? Det här är vanliga frågor inom golfbranschen. Sanningen är den att rätt golfhandske kan göra en enorm skillnad. Om du väljer fel handske kan ditt spel påverkas negativt på flera olika sätt, medan en passande golfhandske som är rätt för dina behov ger dig ett bra grepp och en fördelaktig position. Med tanke på det stora utbud som finns på marknaden kan det dock vara förvirrande när det gäller att välja vilken som passar för dig. Det finns en hel del att tänka på, men om du gör rätt val kommer du att märka en rejäl skillnad under ditt golfspel.


4 saker att tänka på när du väljer golfhandske Följande saker måste du tänka på när du väljer vilken golfhandske som passar bäst för dig:

  • Den ska vara i rätt storlek. Brukar du kolla på golf på TV eller ta del av golf betting? Då vet du hur viktigt det är att välja rätt storlek. Att välja rätt storlek är kanske det viktigaste av allt. Om handsken är för stor eller liten kommer den antingen inte att fungera som den ska, eller vara i vägen. Testa gärna ett flertal olika storlekar för att hitta den som passar dig bäst. Be om hjälp om du inte är riktigt säker på hur handsken ska sitta.

  • Handsken ska vara till rätt hand. Handsken måste sitta på rätt hand för att fylla sin funktion. I golf tänker man tvärtom, vilket betyder att högerspelare ska ha handsken på vänster hand, men vänsterspelare ska ha handsken på höger hand. Det kanske känns ologiskt när du tänker på det, men blir omedelbart uppenbart när du väl håller i en golfklubba.

  • Den ska passa för dina behov. Varför köper du en golfhandske? För att få bättre grepp när det regnar, eller för att du fryser om fingrarna? Olika handskar löser olika problem, därmed är det viktigt att du vet vilket problem du vill lösa när du väljer den handske som passar bäst för dig.

  • Den ska vara av rätt material. Det finns många olika material när det gäller golfhandskar. Skinn är det vanligaste och möjligtvis det bästa alternativet, men du bör själv testa olika varianter för att se vilket som passar bäst för dig. De får inte stickas eller ge dig klåda, men de får heller inte ge dig skavsår eller liknande.

Summering Att välja rätt golfhandske kanske inte känns som någon stor grej, men är viktigare än du tror. Det finns många olika typer av handskar att beakta, exempelvis i olika material eller syften, men du bör även kolla lite närmare på vilken storlek som passar bäst för dig, samt att den även ska sitta på rätt hand. Om du är osäker på vad som passar för dig kan du alltid fråga en medarbetare i den butik du tänker köpa från. Lägg gärna ner lite extra tid på att hitta en handske som är som klippt och skuren för dig, det är en investering som lönar sig.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page