top of page

Kolfiber är huvudnumret när Taylormade lanserar nya Stealth-drivers


Titan är ute. Kolfiber är inne. TaylorMade välkomnar oss till det man kallar Carbonwood-eran med en driver som har träffyta i kolfiber.


Tiger Woods har redan visat upp TaylorMades senaste driver i direktsänd tv, men det är få förunnat att ha fått prova den. Jag hade förmånen att tillbringa en stund med nya Stealth-drivern på en range i England för en tid sedan och det är inget snack om att klubban är bra. Går den långt? Ja. Går den rakt? Ja, förvånansvärt rakt. Är den skön? Definitivt, och ljudet är bra också. Är den snygg? Bestäm själv.


Välkommen till Carbonwood-eran Den nya Carbonwood-eran inleds med tre drivermodeller: Stealth Plus, Stealth och Stealth HD. Alla är försedda med TaylorMades nya, unika träffyta 60X Carbon Twist Face – som består av 60 kolfiberskikt i ett noga beräknat arrangemang för optimal energiöverföring. Det har tagit tjugo år av utveckling att nå fram hit och man får säga att det nog varit värt besväret. För konsumenter, men också för TaylorMade – kolfiber och polyuretan är billigare än titan även om tillverkningsprocessen sannolikt inte är helt gratis.


De 60 kolfiberskikten i träffytan på TaylorMades nya Stealth-drivers är inte bara mer flexibel, den är också lättare och har en mer exakt geometri samt större total yta. I speltester har de här viktbesparingarna och den större träffytan som möjliggjorts av 60X Carbon Twist Face gett en betydligt högre bollhastighet, jämfört med 2021 års SIM2 och SIM2 Max i höga svinghastigheter.


TaylorMade berättar också att kolfiber i sig inte räckt för att låsa upp den nya driverprestandan. Den revolutionerande träffytan består också av ett innovativt nanotexturskikt av polyuretan utanpå de 60 kolfiberskikten. Det här ger den textur som behövs på träffytan för att ge en optimal friktion mellan träffyta och boll för mindre backspinn i träffen när det är torrt. Nanotexturträffytan har också heltäckande grooves som ger bättre spinnprestanda när det är fuktigt.


Trots den större träffytan tappar Stealth ingen klubbhastighet. En asymmetrisk Inertia Generator ger avancerad aerodynamik i svingens mest kritiska fas – från nedsving till ögonblicket precis före träffen. Den här genombrottskonstruktionen optimerar klubbhastigheten samtidigt som ytterligare vikt kunnat placeras längst bak i huvudet för bättre motstånd mot vridning, hög utgångsvinkel och mer förlåtande egenskaper.


Kombinationen med nanotextur, Twist Face och TaylorMades ultraflexibla Thru-Slot Speed Pocket är utvecklad för att ge förlåtande egenskaper över hela träffytan.


Jämförelse mellan modellerna i Stealth-serien

  • STEALTH PLUS Den vikt som sparats med 60x Carbon Twist Face gav ingenjörerna möjlighet att lägga till en skjutbar tiogramsvikt, utformad för att ge kontroll över bollbanan genom att flytta massa i sulan och skapa önskad bollflykt. Stealth Plus är den driver i serien som har minst spinn.

  • STEALTH Den vikt som sparas med 60x Carbon Twist Face har gjort att ytterligare vikt kunnat placeras lågt och långt bak. Det här ger 15 procent större motstånd mot vridning jämfört med Stealth Plus, och är avsett att ge 200–300 rpm mer spinn.

  • STEALTH HD Vanligtvis ger en konstruktion med draw-tendens skruv från höger till vänster på bekostnad av förlåtande egenskaper. Med den viktbesparing som ges av 60X Carbon Twist Face och en förflyttning av Inertia Generator mot hälen har vi kunnat bibehålla en draw-tendens samtidigt som vi skapat det största motståndet mot vridning (MOI) i Stealth-serien med drivers. Trots att den har ytterligare draw-tendens har Stealth HD liknande spinnprestanda som Stealth.

  • STEALTH FÖR DAMER Stealth-drivern för damer kombinerar tekniken i Stealth HD med ett något lättare huvud samt en unik färgkombination och estetik. Det stora motståndet mot vridning bevaras och ger hög utgångsvinkel med en aning draw.

Stealth Plus, Stealth och Stealth HD kan alla förbeställas redan idag och kommer till butikerna 4 februari. Du får betala 6 499 kronor för Stealth Plus, 6 199 kronor för Stealth och Stealth HD


Gör din driver personlig med Mystealth Gillar du inte TaylorMades färgschema? Vill du ha något som får kompisarna att haja till när du drar av headcovern på din driver? TaylorMade erbjuder Mystealth där du kan välja en Stealth Plus med den look och känsla du vill ha. Alternativen är:

  • Färg på träffytan – Sex färgalternativ: röd, grön, gul, blå, orange och grå

  • Färg på huvudet – Två färgalternativ: svart och krita (endast höger)

  • Finish på toppen – Glansig eller matt samt med eller utan TaylorMades T-logotyp

  • Färg på suldekalen – Åtta färgalternativ: blå, svart, röd, orange, grön, guld, ljusblå och volt

  • Headcovers – En- eller flerfärgad


Det här är så klart inte gratis och priset sticker upp till 7 449 kronor för en personlig driver. Läs mer om MyStealth här.


Inte bara drivers Stealth-serien består utöver drivers också av fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor. Mer om dem kommer senare. Blir du för sugen kan du alltid dyka in på TaylorMades hemsida och kolla in dem direkt.


0 kommentarer

Comments


bottom of page