top of page

Lästips: Bemästra det mentala spelet

Golf handlar om så mycket mer än bara svingen och utrustningen. Med bättre mental inställning kan scoren bli bättre och golfen roligare. Om du läser Bertil Garpenholts nya bok, Bemästra det mentala spelet, så kanske du också kan spela bättre och trivas mer på banan.Det finns ett talesätt som lyder, "Golfen är 90 procent mental. Resten sitter mellan öronen." Det är måhända mest en lustifikation, men för alla som spelat golf en tid är det uppenbart att den mentala inställningen har stor effekt på hur man spelar - och hur man mår på golfbanan.


Jag har själv svårt att hantera motgångar och påverkas mycket av faktorer som jag inte borde bry mig om. Ibland har man dagar då man bara går och småmyser oavsett snedstudsar eller motspelare som sänker chippar och långputtar. De dagarna går det nästan alltid bättre – och även om det inte gör det så har man mycket trevligare på banan.

Bertil Garpenholt, PGA Professional och mental coach har skrivit en guide till bättre och roligare golf: Bemästra det mentala spelet. Det är en lättläst bok med anekdoter, praktiska övningar och golfvisdom som gör att du kan få en bättre förståelse för dig själv och hur du kan bli en bättre och gladare golfspelare.


Du kan köpa boken i tryckt form eller som e-bok och den kommer även att vara tillgänglig som en webbkurs. Förutom boken, håller också Garpenholt föredrag och workshops. Läs mer på www.bertilgarpenholt.se.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page