top of page

New Balance tar steget in på golfbanan

Uppdaterat: 26 mars

New Balance gör omåttligt populära sneakers och nu ska de också erövra golfbanorna. De olika modellerna är dock inte bara golfsulor på samma sneakerläst utan ett antal modeller särskilt utvecklade för just golf.När jag i våras fick se anrika varumärket New Balance som en av deltagarna på de olika golfmässorna hajade jag till lite. Jag är inte direkt obekant med varumärket, men deras golfverksamhet har mest lyst med sin frånvaro i Sverige. När jag fick de se olika modellerna så såg det ut att vara bra grejer med fin design så de lär nog kunna bli lika populära på golfbanorna som i löparspåren och på stan.

 

Populära sneakermodellerna 574 och 997 har visat sig vara populära även som golfskor och köpts in till ett flertal shopar, liksom även Fresh Foam Contend som är den tredje av de mest populära New Balance-skorna. Det handlar inte heller bara om att smälla dit en sula med lite grovt mönster och kalla det golfskor – här handlar det om skor som är särskilt utvecklade just för golf.


Nedan finns mer info om några av de modeller som New Balance säljer i Sverige.


Stil och prestanda

New Balance 574 Greens v2 är en perfekt kombination av stil och prestanda för golfentusiaster som inte nöjer sig med mindre än det bästa. Den här street-modellen är inspirerad av tidlösa New Balance Court Classics och erbjuder såväl komfort som stil.

 

Genom att kombinera den berömda New Balance-komforten och hållbarheten med golfspecifik teknik har man tagit fram en sko som ger bättre fotfäste och bättre stabilitet för att i förlängningen också ge ett bättre spel.

 

NDurance-yttersulan ger ett enastående fotfäste utan att kompromissa med komforten, och de här skorna håller dig stadig och säker oavsett om du står i en djup bunker eller på en grön fairway.

 

En extra vaddering i hälen bidrar ytterligare till komforten och stödet, vilket gör varje steg på banan till en njutbar upplevelse.


Maxa prestationen på banan

Innovation och komfort var ledord i utvecklingen av New Balance 997 SL som är golfskor för dig som vill maximera din prestation på golfbanan.

 

Den spiklösa sneakerstilen gör sig väl på golfbanan och hälen och mellansulan erbjuder skön komfort med Abzorb-teknik som kombinerar dämpning och precisionsmotstånd. Phantom-fodring har minimalt med sömmar för att minimera eventuellt skav.

 

Den stabila yttersulan har ett antal olika greppdubbar i olika former och mönster som gör att du står stadigt i svingen och har bra fotfäste i alla lägen.

 

Promenadsko för golfbanan

New Balance Fresh Foam Contend v2 är den ultimata promenadskon för din golfrunda och ger dig enastående stöd för fotvalvet och hälen med den innovativa Fresh Foam-mellansulan. Det här främjar korrekt fotriktning och stabilitet i varje steg medan Cush+-mellansulan bidrar ytterligare till den enastående komforten.

 

Ovandelen i vattentätt mesh- och mikrofibermaterial, kombinerat med det svetsade fuktskyddet runt tårna, håller fötterna torra och bekväma i alla väder – sol såväl som regn.

 

Du hittar New Balance-golfskor online och i välsorterade shopar. De distribueras i Sverige av Ligma Group.


0 kommentarer

Kommentare


bottom of page