top of page

Ny lågspinnande boll från Callaway: Chrome Soft X LS


Callaway lanserar nu ännu en boll, nya lågspinnande Chrome Soft X LS. Målgruppen är låghandicappare med hög svinghastighet.


Det saknas inte bollar i Callaways sortiment. Och det är föga förvånande eftersom det är en högvolymprodukt som ger fint bidrag till kassan när man nu, som Callaway, lyckats knapra åt sig en del av marknaden.


Eftersom man helt korrekt identifierat spelarnas önskemål om mjuk känsla är det också ett sortiment som genomgående identifierar sig med mjuka bollar, även om alla inte är riktigt så mjuka som man kunde tro. Främst är det Chrome Soft X som är en fastare mjuk boll – trevlig och den är heller inte för spelare som efterfrågar supermjuka bollar.


För den som inte nöjer sig där kommer nu Callaways nya Chrome Soft X LS. Det här är en lågspinnande modell avsedd för spelare med hög svinghastighet och vill göra som Mickelson "hittin' bombs off the tee". Lustigt nog spelar inte Mickelson själv med den här bollen även om en del av hans tourkollegor gör det.


Det här är Callaways längsta tourboll med vad man själv menar är en enastående kombination av längd och rakt bollflykt med de längre klubborna , främst drivern från tee. Det är en fyrdelskonstruktion likt vanliga Chrome Soft X, med en SoftFast Core längst in, ett dubbelt mantelsystem och ett finjusterat uretanskal med optimerad Aero Design.

Konstruktionen bidrar också till utmärkt kontroll kring greenerna genom att det mjuka och slitstarka skalet och mantelskikten samverkar för att ge maximal spinn och känsla med dina scoringklubbor.


Om du har bra löd i bössan och vill ha en boll som går långt och rakt, med skön touch kring greenerna, kan du köpa nya Chrome Soft X LS i shopen från 1 april (no joke). Den kostar då 499 kronor per dussin och finns i vanligt vitt samt både vitt och gult med Callaways utmärkta Triple Track-system.

0 kommentarer

Comments


bottom of page