top of page

Nya 3D-printade putters från Cobra


3D-printing är framtiden inom de flesta områden – och golfen är inget undantag. Cobra fortsätter på den inslagna vägen med innovationer i samarbete med HP och lanserar nu en hel serie 3D-printade putters.


Det är ingen högoddsare att Cobra skulle lansera fler 3D-printade produkter. Man är måna om att vårda sitt rykte som innovatörer och när man redan inlett ett samarbete med HP på det här området är det lika bra att löpa linan ut.


Den nya 3D-printade putterserien har gått över från 3D-printad metall till 3D-printad nylon – vilket sparar såväl vikt och pengar samt sannolikt även tid. Utöver den extremt lätta nylonkärnan konstrueras de olika puttermodellerna med stålchassi, aluminiumdetaljer, volframvikter och den smarta SIK-inserten som ger perfekt rull oavsett vilken vinkel träffytan har när du träffar bollen.


Utan att ha sett de nya modellerna live kan jag redan nu rapportera att vill ha-känslan är stor. Främst den Lamborghini-liknande Agera skulle jag vilja lägga vantarna på igår, men de ser alla riktigt fräcka ut och för knappt 3500 kronor är det inget snack om att de här lär gå åt som smör i solsken när de kommer till shopparna den fjärde juni.


Cobra lanserar samtidigt en Vintage-serie med putters som tillverkas med mer traditionella metoder. Mer om dem senare.


Läs hela pressmeddelandet nedan.

COBRA GOLF GÅR IN PÅ PUTTERMARKNADEN MED 3D-PRINTADE PUTTERS OCH SIK FACE TECHNOLOGY Cobra Golf går in på puttermarknaden med helt ny teknik. Med en 3D-printad multimaterialkonstruktion, hög MOI-design, SIK Face Technology och Cobra Connect kommer Cobras nya serie med putters att ta prestanda på greenerna till en helt ny nivå.


KING 3D Printed Putter Series är resultatet av ett flerårigt samarbete mellan Cobra och HP som började med lanseringen av Limited Edition puttern SuperSport- 35. Sedan dess har Cobraingenjörer arbetat med HP för att gå över från Metal Jet (metall 3D-printing) till Multi-Jet (Nylon) 3D-printing för att dra nytta av de viktbesparande fördelarna som nylon ger. Den avancerade 3D-printade kärnan kan inte produceras med traditionella tillverkningsmetoder, och den är helt avgörande för att förbättra viktplaceringen och skapa den höga MOI-värden som Cobra nu lyckats ta fram. Förutom att optimera vikten fungerar nylonkärnan också som en bärande struktur för övriga delar, den dämpar vibrationer och finjusterar ljudet. Varje modell har en nylonkärna, ett stålchassi, en smidd aluminiumkrona, tungstensvikter och en SIK Face Insert för att ge oöverträffad stabilitet och konstant rull i varje putt.


Cobra samarbetar med SIK Golf och använder deras patenterade Descending Loft Technology (DLT), som har fyra olika loft i träffytan för att leverera en konstant launch och rull oavsett teknik när du puttar. Cobraingenjörer har tillsammans med SIK utvecklat en 6061 aluminiuminsert som ger fördelar med ytterligare viktbesparingar plus en mjuk, men ändå distinkt, känsla i träffen.


Genom att använda HP: s egenutvecklade 3D-printteknik i kombination med SIK Golf: s DLT har Cobra gjort det möjligt att lansera en revolutionerande putterlinje som förändrar sättet putters är designade och förbättrar prestanda på green.


KING Agera är en oversize mallet med en MOI på otroliga 7 600, det gör den till en av de mest stabila putterna på marknaden idag. Agera har en 3D-printad kärna, ett 261 grams stålchassi, en 27 grams smidd aluminiumkrona och extrem tungstensviktning. Den avancerade 3D-printad nylonkärnan tar bort onödig massa från mitten och gör att hela 53 gram tungsten kan fördelas ut till hörnen för att öka MOI. Liksom de andra putterna i KING 3D Printed Series har Agera också en aluminiuminsert med SIK: s DLT med fyra loft (4 °, 3 °, 2 °, 1 °) för att ge optimal launch. Agera-puttern är utrustad med ett lätt polyuretan Lamkin Sinkfit CONNECT- grepp och finns i höger och vänster i 34 och 35”. En 41-tums armlockmodell finns också och levereras med ett längre oversize Lamkin Sinkfit CONNECT-grepp för spelare som föredrar att vila greppet och puttern mot sin främre underarm. SIK Face-inserten på armlockmodellen är utformad med något högre loft (7 °, 6 °, 5 °, 4 °) för att ta hänsyn till lutningen framåt i en armlockuppställning.


KING SuperNova är en oversize fangmodell med en MOI strax över 5 700 för extrem stabilitet vid träffar utanför centrum. Den otroliga stabiliteten uppnås med hjälp av en multimaterialkonstruktion med två 3D-printade nylonkärnor, ett 291 grams stålchassi, en 18 grams smidd aluminiumkrona och 42 gram tungstensvikter placerade på ytterkanterna. De två 3D-printade kärnorna använder ett lätt nylonmaterial för att optimera viktfördelningen i klubbhuvudet vilket gör MOI för SuperNova större än andra fangormade modeller på marknaden. En SIK träffyta av aluminium med fallande loft på 4 °, 3 °, 2 °, 1 ° ger konsekvent launch och rull för alla typer av puttrörelser. KING SuperNova är utrustad med ett lättvikts Lamkin Sinkfit CONNECT-grepp i polyuretan och finns i höger och vänster i längderna 34 och 35”.


KING GrandSport-35 är en lite större bladputter med en MOI som kan jämföras med stora malletputters. En plumberneck-design skapar ett 35-graders tåhäng som är idealisk för spelare med en svagt bågformad puttrörelse. Konstruktionen består av ett 268 grams stålchassi, en 21 grams smidd aluminiumkrona och en avancerad 3D-printad nylonkärna. Nylon har ungefär halva vikten av aluminium och gör att vikt kan flyttas från centrum av klubbhuvudet och placeras i häl- och tåområdena för ökad MOI och förlåtande egenskaper. Hela 30 gram tungsten i form av två cylindrar i häl och tå förbättrar stabiliteten avsevärt vid träffar utanför centrum. För förbättrad launch och rull har GrandSport-35 en aluminiuminsert med SIK: s DLT och dess fyra fallande loft (4 °, 3 °, 2 °, 1 °). En aluminiuminsert ger betydande viktbesparingar jämfört med en solid stålyta, samtidigt som den ger en mjuk men ändå distinkt känsla i bollträffen. Grand- Sport-35 finns i höger och vänster hand i 34 och 35” längder. GrandSport-35-formen finns också i en 41-tums armlockmodell med ett oversize Lamkin-armlockgrepp.


Varje putter i KING 3D Printed Series är utrustad med ett COBRA CONNECT™-grepp med en inbäddad sensor som kan kopplas ihop med Arccos Caddie, det prisbelönta smarta golfsystemet som hjälper spelare på alla nivåer att fatta smartare, datadrivna beslut. Vid köp av en Cobra KING putter får användaren både fria sensorer till resten av sina klubbor och en 90-dagars gratis testperiod av Arccos Caddie. Golfare som använder Arccos Caddie förbättrar i genomsnitt sitt hcp med 3,6 slag under det första året.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page