top of page

Nya Cobra King är smidda skönheter med härlig känsla

Cobra presenterar idag flera nya klubbor i King-familjen. Tre järnklubbor, en driving iron och en hybrid vänder sig alla till seriösa och passionerade golfspelare och erbjuder såväl stort fokus på känsla och prestanda samt ett utseende som lär dra blickarna till sig.Järnklubborna i nya King-familjen är tre olika modeller som riktar sig till olika typer av spelare, men delar på samma formspråk och bygger på samma teknik.


King MB är en klassisk bladklubba med vackra former som levererar enastående känsla och stor kontroll, men kräver att du vet vad du sysslar med. Nysignade Gary Woodland har lagt de här klubborna i sin bag.


Perimeterviktade King CB är lite mer förlåtande än MB, men bibehåller såväl känslan i en bladklubba samt kravet på att iallafall ha en hyfsad bollträff.


Enligt Cobra kommer man att sälja de två bladigaste järnen i ett "flow set", det vi brukade kalla combo-set förut, och då är järnfyra till järnsex King CB medan järnsju till pitching wedge är MB. Man kan naturligtvis mixa som man vill om man hellre vill det.


Den tredje klubban i serien är King Tour som är den mest förlåtande i serien, har en lite större form och extra vibrationsdämpning. Rickie Fowler har valt att spela med den här klubban och förhoppningsvis kan han komma tillbaka till sin forna form så att vi får se dem på tv.


Gemensamt för alla järnklubborna är att de är smidda i en avancerad femstegsprocess för att de ska leverera den härligt mjuka känslan som utseendet utlovar. Det ger också ett mer konsekvent resultat och likvärdig prestation i huvudena.
Som komplement till järnklubborna släpper Cobra också en andra generationen King Tec-hybrid och fjärde generationen av driving iron-klubban King Tec Utility. Tec Hybrid är en hybrid med högre bollbana och mer spinn än Aerojet-hybriden, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för spelare som fokuserar på längdkontroll med hybriderna. För de som föredrar att slå stingers med långa järn finns Tec Utility Iron både i vanlig specifikation och med One Length-specifikation.


För att det ska vara enkelt att mixa och matcha kostar alla järn lika mycket, 11000 kronor för sex klubbor med stålskaft. King Tec-hybriden kostar 3300 kronor och King Tec Utility 2400 kronor. Alla klubborna finns i butik från tredje februari, men är tillgängliga för custom fitting redan från och med 20 januari.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page