top of page

Nya Spider GT-putters från TaylorMade

Uppdaterat: 27 sep. 2022


Spider har varit en veritabel succé för TaylorMade ända sedan den lilla knubbiga puttern lanserades för snart 15 år sedan. Nu kommer nya högpresterande modeller med spännande former och avancerad teknisk konstruktion.


Många tillverkare har gjort putters som skamlöst snott formerna av gamla Ping-putters, men när TaylorMade 2008 lanserade sin Spider-putter så var det om inte en helt ny form så i alla fall en intressant och spännande putter med hög stabilitet. Sedan dess har man släppt en uppsjö varianter på den ursprungliga designen och nu är det dags igen.


I nya Spider GT-serien finns fyra modeller: Spider GT, Spider GT Notchback, Spider GT Rollback och Spider GT Splitback. Jag hade förmånen att få känna och klämma lite på dem när jag var i England och testade Stealth-serien (med den intressanta Carbonwood-tekniken).


Det handlar om höga prestanda och modern design där kanske Spider GT är mest intressant. Det är en multimaterialkonstruktion med modern vingdesign där sidovikter i stål och en ultralätt topplåt ger extrem perimeterviktning, vilket gör den mycket stabil och välbalanserad – och faktiskt inte helt tokig att titta på. Fyra olika färger erbjuds, varav en uttalad dammodell.


Nästa modell är Spider GT Notchback med tyngdpunkten närmare träffytan för mer bågformiga puttrörelser samt en konstruktion som ger enormt stort motstånd mot vridning och härligt ljud i träffen. Spider GT Notchback har liksom sitt Rollback-syskon en särskilt utformad sula som gör att puttern automatiskt sitter helt square när den sätts ned.


Halvmånformade Spider GT Rollback har en tungstenviktning för ökad perimeterviktning och mer stabilitet samt en form som gör det enklare att ställa upp med bollen mitt för puttern.


Rostfritt stål med geometrisk form och ett uretanskum injicerat i huvudet gör Spider GT Splitback med sin vingdesign maximalt stabil och motståndskraftig mot vridning – ännu mer än med en putter i aluminium. Skummet, liknande det SpeedFoam som finns i TaylorMades P790 dämpar vibrationer och ger bättre ljud och känsla. Det här är också en putter som det är extremt enkelt att sikta rätt med.


Med den nya inserten Pure Roll² sägs Spider GT-serien få bättre rull och mer konsekventa resultat över hela träffytan. Det här är en insert med fastare känsla, tillverkad i svart termoplastisk uretan med silverinlägg vinklade i 45° för mer toppspinn.


Olika hosel-alternativ ger olika grader av tåhäng så att du ska kunna hitta en putter som passar din puttrörelse. Som standard erbjuds ett TaylorMade Fluted Feel-skaft och Super Stroke GT 1.0-grepp samt en premium-headcover med magnetstängning.


Nya Spider GT-serien kan beställas från 15 februari och kommer till shoparna 4 mars. Du får betala 3999 kronor för Spider GT, 3399 för Spider GT Notchback, Spider GT Rollback och Spider GT Splitback.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page