top of page

Nya trollspön från TaylorMade: Stealth UDI och DHY

Uppdaterat: 22 sep. 2022TaylorMade uppdaterar sin senaste serie med Stealth UDI och Stealth DHY – en driving iron och en driving hybrid.


Med teorin att många spelare ignorerar glappet mellan den kortaste fairwayklubban i bagen och den längsta järnklubban har TaylorMade länge erbjudit banbrytande produkter som fyller det glappet. I den populära Stealth-serien kommer nu en driving iron och en driving hybrid: Stealth UDI och Stealth DHY.


De två olika, men ändå liknande alternativen ger mångsidighet och förlåtande egenskaper tack vare SpeedFoam Air hämtat från P790-järnklubborna och en ny design för både UDI och DHY. Stealth UDI har lägre bollbana och mer penetrerande bollflykt medan Stealth DHY flyger lite högre och landar mjukare.


Jag provade själv de två klubborna när TaylorMade bjöd in några journalister till Rom och Ryder Cup-banan Marco Simone. Det var en aning förvånande att Stealth UDI trots sin järntvå-känsla faktiskt var ganska lättslagen såväl från pegg som opeggat. Den låga utgångsvinkeln med gör också att man kan slå "dirty stingers" där bollen går rakt ut och knappt reser sig alls – och rullar en mil när den landar. Ett perfekt vapen på hårda fairways som veckans linksbanor på touren.


Mindre förvånande var att Stealth DHY var ett riktigt trollspö och levererade utmärkt bollflykt oavsett om jag slog den från pegg eller opeggat – eller om jag lade bollen i lite tjockare ruff och försökte gräva ut den med ett våldsamt hugg.


Stealth UDI och DHY bygger på flera beprövade tekniker och nya tekniska egenskaper som TaylorMade aldrig tidigare använt i sina UDI och DHY. Den smidda träffytan L-Face har Inverted Cone Technology och en Thru-Slot Speed Pocket som ger längd, förlåtande egenskaper och möjlighet att skruva bollen. I den ihåliga konstruktionen gör SpeedFoam Air bättre ljud och känsla medan dess låga vikt gör att massa kunnat omfördelas för bättre placering av tyngdpunkten.


TaylorMade har gjort kosmetiska ändringar med en blankpolerad, svart kromfinish på tån och ett enfärgat tema med en röd ton som gör att de passar in i resten av Stealth-familjen.


Både Stealth UDI och Stealth DHY släpps till försäljning 15 juli och kommer att kosta 2 899 kronor. De har som standard ett Aldila ASCENT Black-skaft och ett mycket behagligt Super Stroke S-Tech-grepp. Stealth UDI finns med loften 18°, 20° och 23° (den senaste endast för högerspelare) medan DHY erbjuds med loften 17°, 19°, 22° och 25° (endast 19° och 22° för vänsterspelare).

Comments


bottom of page