top of page

Srixon släpper nya ZX MK II-järnklubbor

Med utlovad prestanda och känsla i toppklass lanserar Srixon heta järnklubborna ZX Mk II. I serien ingår ZX4, ZX5, ZX7 och Z Forged II samt ZX Mk II Utility.Srixons järnklubbor har länge varit underskattade på marknaden i Sverige och inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Kanske kan nya ZX MK II förändra på det?


Här finns fyra olika modeller med varierande grad av hjälp för ditt spel samt en Utility-klubba, en driving iron som lär hamna i både en och två av tourspelarnas bagar – och är väl värd en titt om du gillar känslan i ett långt järn mer än en hybrid.


“The technologies driving the exceptional performance of the ZX Mk II Irons are really exciting to launch and get into golfer’s hands,” said Lionel Caron, Chief Sales and Marketing Officer at Srixon Sports Europe. “Longer distances, improved feel, more control, and greater consistency are seen throughout each new iron set, and they provide a seamless transition for building a combo set.”


De tourigaste järnen i serien är Z-FORGED II, en äkta bladklubba som utvecklats i samarbete med Srixons kontrakterade tourspelare. Även ZX7 Mk II är en klubba för bättre spelare, men den har försetts med PureFrame-teknik som reducerar oönskade vibrationer. Det här än smidd komponent precis bakom sweetspot som ger enastående mjuk och solid känsla i träffen.


Övriga klubbor i serien, ZX4, ZX5 och ZX Mk II Utility, har försetts med andra generationen av Srixons MainFrame-teknik, ett precisionsfräst mönster med variabel tjocklek på baksidan av träffytorna för maximal flexibilitet i träffen. Det ger hög bollhastighet och större perimeterviktning för mer förlåtande egenskaper och konsekventa resultat.


Här finns även Srixons Tour V.T. Sole med dess uppskattade skåror som ger bättre bollträff och minskar motståndet vid kontakten med marken. Progressiva grooves i träffytorna betyder att järntre till järnsju har bredare grooves som passar bättre för långa slag medan järnåtta till AW har djupare grooves som är placerade närmare varandra för bättre kontroll när bollen ligger lite sämre. En laserfräsning mellan träffytans grooves ökar också friktionen i alla förhållanden.ZX Mk II Utility har en smidd SUP10-träffyta som är både lätt och höghållfast, vilket ökar fleixibiliteten och ger högre bollhastiget och mer längd medan det smidda huvudet i kolstål absorberar vibrationer och ger mjukare känsla.


Järnklubborna kostar alla 2169 kronor per styck med grafitskaft, 2000 jämnt med stålskaft medan ZX Mk II Utility går på 2799 med grafitskaft och 2699 med stålskaft. De kommer till butik 1 mars.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page