top of page

Precisionsfräst premiumkänsla: TaylorMade TP Reserve

Precisionsfrästa premiumputters står för en stor andel av golfarnas investeringar i putters, och med lanseringen av TP Reserve träder nu även TaylorMade Golf in på den här marknaden. Den nya putterserien har bekanta former med klassisk elegans och estetik samt mycket detaljerad precision och utsökt känsla.


Vid ett besök på fina K Club i Kildare utanför Dublin nyligen fick ett antal inbjudna journalister stifta bekantskap med TaylorMades nya serie precisionsfrästa premiumputters: TP Reserve.


Här finns tre klassiska bladformer och tre förfinade mallet-modeller med totalt nio olika alternativ med olika infästningar och grader av tåhäng. Tillgängliga hosel-alternativ är L-Neck No. 1, Small Slant No. 3, Single Bend No. 7 och Flow Neck No. 9.


Konstruktionen i mjukt 303 rostfritt stål görs som sig bör i den här premiumklassen med mycket hög precision i alla detaljer. Här finns också precisionsfrästa grooves på träffytan som reducerar den yta som har kontakt med bollen för en mjukare känsla och ett rent ljud. Utöver det finns tunna, frästa linjer över hela träffytan vilket ger ett mycket tilltalande intryck.


Det finns vikter i sulan, främst för att ge rätt svingvikt i förhållande till skaftlängden, men TaylorMade nämnde att det kan komma att bli möjligt att köpa vikter för att själv mixtra lite med huvudets vikt för att få exakt den känsla man vill ha.


Premiumkänslan fortsätter även när man tittar på det sköna greppet, ett Black Lamkin Deep Etched Pistol-grepp. För den som vill ha ett något tjockare grepp kan TaylorMade säkert ordna ett gäng olika custom fitting-alternativ. Skaftet är ett stabilt och bra KBS 120 Chrome Stepless-skaft. Liksom greppet är även TP Reserve-seriens headcover en premiumsak i skinn med minimalistisk design och härligt mjuk känsla.


”Det finns massor av golfspelare som älskar klassiska putterformer och vi har tagit oss tid att noggrant utveckla prestanda som ger oss helt nya möjligheter. Storyn om TP Reserve handlar om elegans, hantverk och karaktär, vilket ses i putterns alla delar. Vi har varit noga med detaljerna, fått feedback från tourspelare och satsat på förfinade kanter, tunnare topplinjer, ny flange-tjocklek och bladlängd för att skapa putters som bygger på unik precision i stället för masstillverkad konformitet.” Bill Price, Senior Director of Product Creation, Putters & Wedges

Du kan beställa din favoritmodell i nya TP Reserve-putterserien redan idag och vill du känna och klämma på dem först kommer det till shopparna den 18 augusti. Du får hosta upp 4 999 kronor och som standard finns de med skaftlängd på 33’’, 34’’ och 35’’, individuellt viktade för att ge rätt känsla. Alla TP Reserve-modeller finns för både höger- och vänsterspelare.Alla modeller i TP Reserve-serien

B11 & B13: Form som passar den tänkande puttaren

Rena, geometriska former med exakta kanter och skarpa linjer bidrar till att rama in bollen samtidigt som det ger självförtroende. En tunn, maskinfräst topplinje skapar en exakt åtta millimeter bred toppline, att jämföra med den nio millimeter breda topplinjen på den gjutna TP Juno-puttern som den inspirerats av. Med feedback från TaylorMades tourspelare har B1-modellerna också fått en utökad bladlängd.


B11 har en L-neck hosel i ny version där maskinfräsning möjliggjort kortare hosel-infästning och utökad radie i kanterna. B13 har en small slant hosel med 57° tåhäng, mest av alla putters i TP Reserve-serien.


B29: Anpassad form för puttningens syfte

Med mjuka och jämna linjer ger B29-modellen enastående känsla och konsekvent rull gång efter gång. B29 är inspirerad av TP Soto och har flow neck hosel samt maskinfrästa bumpers som ger mjukare kanter.


B31: Omtag på en TaylorMade-klassiker

Ingenjörerna gjorde ett omtag på den här klassiska TaylorMade-formen genom att ta bort material bakom träffytans centrum och skapa perfekt balanserade vingar i hälen och tån – vilket ger ytterligare perimetervikt och större motstånd mot vridning.


Jämfört med TP Del Monte, som var 104 millimeter från häl till tå är B31 110 millimeter, vilket ger en distinkt look med bättre stabilitet. B31-modellen är det enda bladet med en sulplatta som finjusterar ljudet på den här lite större bladmodellen. Den har samma L-neck hosel som B11.


M21 & M27: Vingdesign med meriter från touren

Med inspiration från TP Bandon har mallet-modellerna M21 och M27 prestanda genom ett stort motstånd mot vridning samt elegant estetik. Modellerna har en kombination av mjuka kanter och en blandning av fräsningsmärken med skarpa, geometriska linjer som reflekterar den tekniska precisionen i den här klassiska mallet-formen.


M27 har en ny mid-length single bend som är kortare, vilket gör att skaftets böjning är närmare putterns huvud. Det här ger mindre offset och minimalt med tåhäng, vilket gör det enklare att ställa upp till bollen och konsekvent sikta rätt.


Alla mallet-modeller i TP Reserve-serien har en premiumsulplatta som ger en hantverksmässig känsla och funktionalitet som bidrar till optimering av ljud och känsla.


M33 & M37: Tilltalar golfarens inre kreativitet

Den här runda formen är ny för TaylorMade-familjen med yttre kanter som är maskinfrästa och har radier som styr dimensionerna för avancerad exakthet. Den här modellen är den enda mallet-modellen i TP Reserve-serien som har en siktlinje på toppen, utöver de två siktlinjerna i det bakre hålrummet. Båda modellerna har en millimeter bredare topplinje än M21 och M27.


M33 har en small slant hosel och 33° tåhäng, mest av alla mallet-modeller i TP Reserve-serien.


M47: Inspirerar puttningens purister

M47 är en blandning mellan ett blad och en mallet, formad till ett perfekt stycke prestandastål. Den har den bredaste topplinjen av alla de tre mallet-modellerna i TP Reserve-serien och stegvis tjocklek i hålrummet samt perfekt radie längs huvudets bumpers.0 kommentarer

Comentarios


bottom of page