top of page

Shot Scope Pro ZR är en gedigen och prisvärd lasermätare

Shot Scopes nya lasermätare Pro ZR är en gedigen pjäs med premiumkänsla och blixtsnabb leverans av avståndet till flaggan. Dessutom till ett mycket rimligt pris för en så här kompetent enhet.Lasermätare finns numera i många olika former från en uppsjö tillverkare med varierande kvalitet. För den som gärna vill ha kvalitet utan att därför betala halva förmögenheten är Shot Scopes nya Pro ZR en mycket prisvärd lasermätare med premiumkänsla och utmärkta funktioner.


I den lilla lådan som lasermätaren levereras i finns ett fodral med karbinhake, själva lasermätaren med ett batteri (samma CR2 med tre volt som brukar användas för lasermätare), en putsduk och en kortfattad bruksanvisning. Det är inte rocket science, men kan ändå vara bra att läsa igenom instruktionerna för att få ordning på alla finesser.
 

Det första jag fick göra var att ta ut batteriet och ta av plasten på det för att komma igång. En enkel grej, men jag är sannolikt inte den enda som tryckt lite planlöst på alla knappar innan jag kom på att göra det här … :)

 

Själva höljet på nya Pro ZR är vad Shot Scope kallar ett DuraShield Hardshell-material, vilket känns mycket gediget och utlovar lång hållbarhet samt bra väderskydd. Det gör dock enheten lite tyngre än många andra lasermätare, men inget som man reagerar på om man inte håller i två olika lasermätare samtidigt.

 


En underlig känsla är att knappen inte är så ”taktil” som på andra mätare. Det är inte touch, men inte långt ifrån. I början kändes det skumt, men när jag vant mig så bidrar det faktiskt bara till stabiliteten när jag försöker sikta. Pro ZR har en blixtsnabb respons och när den låst på flaggan så får man den välbekanta vibrationen så att man vet att man fått det närmaste målet i sikte.

 

The addition of the PRO ZR to our line-up of products is very exciting for us and we’re pleased to be able to offer golfers another option to advance their game. The rangefinder is a game-changing design for us, with the DuraShield Hardshell adding an extra layer of confidence in the durability and feel of the product. – David Hunter, Chief Executive Officer of Shot Scope. 

Sökaren har 6x förstoring och displayen är mycket klar och tydlig – och om du lirar i dunkel en sen kväll kan du byta till röda, lysande siffror som syns mycket tydligt mot en mörkare bakgrund. Riktigt bra funktion. Här finns också sedvanligt byte mellan olika lägen eller yards/meter samt ett tydligt skjutreglage för att aktivera/inaktivera slope-funktionen som mäter höjdskillnaden och hur långt ett slag spelas.


Räckvidden sägs vara 1500 yards, men jag som inte slår så långt har ingen jättestor nytta av just det. Däremot den starka magneten som gör att man kan sätta Pro ZR på ramen på en golfbil så att den både är mer lättillgänglig när man spelare och syns tydligare än om man lägger den i ett av facken – man har ju glömt en och annan lasermätare i golfbilar genom åren.

 


Om du köper en Pro ZR-lasermätare får du också tillgång till Shotscopes smarta app med fri tillgång till GPS-kartor så att du får det bästa av två världar – både laser med hög precision och GPS-avstånd så att du kan ha koll på hur golfhålen ser ut även om du inte har fri sikt till allt.

 

Läs mer och beställ din Shot Scope Pro ZR på https://shotscope.com/eu där priset på 349,99 euro är mycket rimligt för en så här kompetent mätare. Då får du också fri frakt, 30 dagars öppet köp och sedvanliga garantier. Mig veterligen finns den bara på Dormy (4099 kronor) om du vill känna och klämma på den i Sverige innan du slår till.

 

 

 

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page