top of page

Skön golfläsning i sängen, soffan eller på hemlighuset


Golftidningsmarknaden i Sverige har varit turbulent och min egen favorit, Golf Digest, har tyvärr fått stryka på foten. Men det finns fortfarande läsning även för den som vill läsa en tryckt tidning.


Golfstories från Golfstore är det senaste tillskottet på golftidningsmarknaden. Det är en marknadsföringsåtgärd för Golfstore-kedjan, men ändå en fullfjädrad golftidning och dessutom gratis (hämta i din närmaste Golfstore-butik). På samma tema har Dormy sin egen tidning, Dormy Magasin, vilket är en tjockare tidning med lite matigare innehåll, men det matta papper man använt ger inte samma tryck i bilderna som Golfstories glansiga papper. Även detta är gratis och du kan hämta i närmaste Dormy-varuhus.


Övriga tidningar på marknaden är separata från försäljningskedjor, men även de är så klart fullspäckade med annonser. Min tidigare favorit, Golf Digest, finns tyvärr inte längre kvar på marknaden sedan ägaren valde att fokusera på sin andra tidning, Svensk Golf (numera helt bortkopplad från golfförbundet) - som du får betala för att prenumerera på. Golfförbundet har i stället valt att lansera sin egen Golfa, en publikation som än så länge inte riktigt imponerat, men är gratis om man tycker att det är viktigt. Förbundet har själva inte tyckt att tidningen är så viktig att man köpt loss domänen golfa.se, men det är kanske bara jag som tycker sånt har någon betydelse.


En mycket läsvärd tidning är Golfbladet, "Sveriges största golftidning". Tabloidformatet och ett glansigt papper gör den definitivt till nummer ett i svensk golfmedia när det gäller bilderna. Ett tecken på tidningens kvalitet är att det är gratis att läsa där den ligger ute på många golfklubbar i Sverige, främst södra Sverige och Stockholmsområdet, men att det ändå är många som valt att prenumerera på den för att få den hem i brevlådan.


Den lite mer lättsamma publikationen Lifestyle Golf går lite under radarn och det var ett tag sedan jag läste den. Känslan är också att jag som medelålders gubbe kanske inte riktigt är målgruppen för varken innehållet eller annonserna.


Utöver de som nämns ovan har jag sett att det finns ett "matigare" magasin som jag har för mig heter Par, men jag har inte läst det.


/Edit: Jag kom på att jag glömt en publikation. Golfpärlor kommer en gång om året och är en inspirerande presentation av ett hundratal banor. Är det en golftidning? Kanske. Är den läsvärd? Ja.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page