top of page

Skydda ögonen med Bollé Golf Performance Sunglasses

Uppdaterat: 22 sep. 2022När solen steker såväl golfbanor som golfspelare är det viktigt att skydda ögonen mot solens skadliga strålar. Bollé Golf Performance Sunglasses ger rätt skydd samtidigt som de ökar din visuella prestation på golfbanan.


Det snackas om värmebölja och temperaturer på uppåt 30 grader – och då tänker många på att dricka mycket, söka skugga och använda keps eller hatt. Och det är viktigt att man inte bränner huden såna här dagar, men långt innan temperaturen blir så hög kan solens skadliga strålar också bränna ögonen – och där har du inga nerver som känner av solskadorna.


Se på tourspelarna – de allra flesta använder prestandasolglasögon som skydd mot solens UV-strålning eftersom de vet hur viktig synen är för golfen och den visuella prestationen. Vanliga solglasögon skyddar också, men med solglasögon särskilt utformade för golf får du en kristallklar skärpa med maximal kontrast och ett bättre djupseende. Alla saker som är bra för din golf!Tekniskt sett handlar det om att skydda ögonen mot solens UVA- och UVB-strålar som även när det är lite molnigt kan påverka den tunna huden på ögonlocken och runt ögonen samt hornhinnan, ögats lins och andra delar av ögat. Här hjälper heller ingen keps.


När du väl fått en brännskada i ögat kommer du att bli mer ljuskänslig samt också bli trött i ögat och tappa fokus, vilket bland annat gör det svårare att bedöma avstånd på golfbanan. Jag har själv provat ett par olika modeller och bågarna sitter bekvämt även när det är lite varmt, och med rätt färg på linsen är det heller inga problem att spela med dem.


En av de många tourspelare som är noga med att skydda ögonen är Jens Dantorp, som den senaste tiden slagit till med en seger, två tredjeplatser och en femteplats på Challengetouren.


– Vi spelar mycket i solljus med starka UV-strålar där ögonen behöver skydd. Med Bollé Golf Performance Sunglasses får jag perfekt skydd samtidigt som de golfspecifika linserna gör att det blir enklare att bedöma avstånd, se konturer och läsa linjer, säger Jens.


Maximalt solskydd utan kompromisser! Bollés golf performance modeller med wraparound-design ger ett hundraprocentigt skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Tillsammans med Bollés funktionslins Phantom får man en lins med fotokromatisk funktion i alla väder med otrolig skärpa, maximal kontrast och förbättrat djupseende.


Med vanliga solglasögons gråa lins är det lätt att missa konturer och svårare att läsa linjer. Den visuella prestanda som man får med ett par Bollé Golf Performance Sunglasses och en lins med rätt färg för golf är därför oerhört värdefull för golfspelare.


Phantom-linsens unika material har prestanda långt utöver vad vanliga solglasögon kan erbjuda. Trivex NXT har en unik optisk klarhet med fotokromatisk funktion som sekundsnabbt anpassas till mängden ljus och ger optimal kontrast även när det är lite molnigt. Den låga vikten möjliggör större linser med bibehållen komfort.


Bollés prestandakollektion Golf Performance Sunglasses med Phantom-linser är reptåliga och imsäkra samt ger hundraprocentigt skydd mot UVA- och UVB-strålning. Den optiska prestandan med enastående skärpa, kontrast och djupseende på banan kompletteras med en oleofobisk behandling som gör linserna smuts-, fett- och vattenavisande så att de är oerhört enkla att hålla rena.


Bollés Performance-modeller har mjuka, lätta och hållbara bågar av högsta kvalitet, trepunktsgrepp med Thermogrip-gummi som aktiveras av kroppsvärmen samt näsvingar med fem olika lägen för enastående passform. Semi rimless-modeller gör att bågens nederkant aldrig stör sikten ned mot bollen.


Utöver Golf Performance Sunglasses erbjuder Bollé även ett flertal Lifestyle-modeller i trendig design och wrap around design för en aktiv livsstil både på och utanför golfbanan. Lifestyle-modellerna har samma lätta och hållbara bågar i nylon av högsta kvalitet samt trepunktsgrepp med Thermogrip-gummi som aktiveras av kroppsvärmen.

Bollé Golf Performance Sunglasses finns i 5 olika varianter med 3 olika linser och kostar mellan 1399 och 1999 kronor. Du hittar dem i välsorterade shopar. Bollé Golf Performance Sunglasses har även valts ut som officiell leverantör till PGA of Sweden, vilket är ett kvitto på den höga kvaliteten och det stora kunnande som erbjuds svenska golfspelare och instruktörer.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page