top of page

[Speltest] Ping G Le3 – premium för tjejer

Trenden med premiumgrejer för tjejer fortsätter och Pings senaste lansering, G Le3, är riktigt fina klubbor som också fungerar klockrent exakt så som utlovats.

Damspelare har i alla tider haft en lite undanskymd roll framför allt när det gäller utrustning. Det har inte sällan handlat mer om design än funktionalitet och det är förvisso inte bara tillverkarnas fel – en bekant berättade stolt om hur fina färger det var på bagen i det kompletta paketet hon köpt. Vilket märke det var på klubborna kunde hon dock inte dra sig till minnes.


På senare år har dock fler och fler tillverkare fått upp ögonen för en inte obetydlig kundgrupp: tjejer som inte bara fokuserar på design utan också vill ha spelegenskaper som hjälper dem att prestera bättre. Och vi vet ju alla hur mycket roligare det blir om man kan skjuta lite bättre scorer och sänka sitt handicap.


Pings svar på detta är G Le3. Ett komplett set klubbor (och bag) med mycket trevlig färgsättning. Blått, guld och silver är elegant och inte för "tjejigt" menar vår testare och pekar även på det sköna Lamkin-greppet i matchande blått som ger hela setupen ett behagligt estetiskt intryck.


Lättviktskomponenter i allt från huvud och skaft till greppet är avsedda att hjälpa tjejer med lägre svinghastighet att svinga klubban snabbare. Det här ger högre bollhastighet och mer längd. I övrigt ger konstruktionen förlåtande egenskaper så att bollen ändå går rimligt rakt vid orena träffar när Kittads testare blir lite ivrig och drar på ännu mer med drivern bara för att se hur långt hon kan slå.


Järnklubborna i setet är utformade för en sömlös övergång till hybrider för att tjejer ska kunna välja själva var de vill bryta mellan järn och de mer förtroendeingivande hybriderna utan att kompromissa med längdintervallen. Liksom träklubborna är även de här klubborna avsedda att ge mer längd och om det är inspiration eller teknisk finess är oklart, men bollen flyger förbaskat bra.


Känslan som beskrivs är att klubborna nästan svingar sig själva, där den lägre totalvikten kompletteras med häl- och tåvikterna som ger bra skjuts utan att svingvikten blir för hög. På banan är såklart inte alla träffar bra, men den härliga känslan när kontakten hamnar i sweetspot ger några glädjeskratt och de dåliga slagen får ändå hyfsad höjd, men låter inte riktigt hundra.

De missade greenerna ger flera tillfällen att prova setets sandwedge, vilken har en lite annan design. Den är modellerad efter den klassiska Eye 2-wedgen med smalare hosel och en bredare sula som gör att den glider över marken bra. En chip död vid pinnen och ett bunkerslag till ett par-tre meter ger ett hurrarop och ett fnittrigt leende som bevisar tesen om att det är roligare att spela bra.Du hittar som alltid Ping-klubbor i alla välsorterade shopar och mer information om Ping G Le3 och alla specifikationer finns här.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page