top of page

Spider-bonanza från TaylorMade Golf med fem modeller i nya Spider Tour Series


När TaylorMade nu återlanserar Spider Tour Series levererar man fem olika modeller med den hyllade Spider-formen, bland annat ikonförklarade Spider Tour och Spider Tour X.


Den ikonförklarade putterfamiljen från TaylorMade får nu en återlansering genom Spider Tour Series. Här finns fem unika modeller med stort motstånd mot vridning och väl beprövad teknik, som True Path-sikte, Pure Roll och TSS-viktning.


Stabil form

I en form som alltid kommer att vara synonym med stabilitet är alla Spider Tour Series-putters tillverkade med en multimaterialkonstruktion som placerar vikt lågt och långt bak i huvudet för ett stort motstånd mot vridning. Ingenjörerna har skapat en överbyggnad som bibehåller den klassiska Spider Tour-formen och kombinerat den med en tunn vägg där överflödig vikt skurits bort.


En ramverkskonstruktion i stål ger större möjlighet att styra viktfördelningen och placeringen av tyngdpunkten. De olika modellerna har olika placering av tyngdpunkten för att passa ett brett spektrum av puttrörelser samtidigt som det ger utprovare ett flertal alternativ.


Under "huven" finns ny HYBRAR Echo-dämpning, som också återfinns i TaylorMades distansjärnklubbor som Stealth och Stealth HD. Den är placerad precis bakom träffytan för att dämpa oönskade vibrationer och ge ett ljud och en känsla i premiumklassen.


TaylorMade har försett Spider Tour Series med samma Pure Roll-insert som blev populär med den ursprungliga Spider X-puttern. Det är ett gjutet Surlyn-material som ger en mjuk känsla med bra feedback och grooves som är vinklade 45° nedåt för att bidra till snabbare och mer stabil rull.


Gunmetal PVD-finishen (Physical Vapor Deposition) ger inte bara bättre estetik, den ger även större slitstyrka och en lyxig känsla som förstärker putterseriens allmänna kvalitet. PVD-bestrykningen ger ytan ett robust skydd mot det allmänna slitaget vid användning och påverkan av miljöelement.


Spider-puttern har länge varit synonym med stabilitet, byggd på det stora motståndet mot vridning. Den okonventionella formen ger en mer stabil plattform som bibehåller bollhastigheten vid orena träffar och ger mer konsekvent rull över hela träffytan. Vår nya Spider Tour Series har kvar de ikonförklarade tekniska egenskaperna, som True Path och Pure Roll, samtidigt som den levererar ett antal olika former och placering av tyngdpunkten för att matcha olika puttrörelser. – Brian Bazzel, VP of Product Creation

Den nya serien har olika viktningsalternativ med olika placering av tyngdpunkten för att hjälpa olika golfare att putta bättre.


Spider Tour

Spider Tour är en av de mest igenkända formerna när det gäller puttning, och har använts av spelare som tagit dussintals titlar på proffstourer över hela världen. TaylorMade blåser nytt liv i företagets mest populära skapelser med förbättrade material, en ny färg och finjusterad viktfördelning.


Spider Tour-modellens tyngdpunkt är placerad 35 millimeter från träffytan, MOI-talet är 5 700 och den har 29° tåhäng med Small Slant-hosel. Spider Tour har ett MOI-tal som är mer än 700 högre än föregående modells.


Spider Tour X

Spider X-formen är kanske mest känd som Rory McIlroys putter, och har varit en av de mest eftersökta modellerna i Spider-familjen. Den togs ursprungligen fram för att övertyga spelare som annars använde bladputters att gå över till mallet-putters. Detta genom en kompakt form och modern look som ger en mer bladliknande känsla samt de extra fördelarna med ett bättre sikte och de mer förlåtande egenskaper som Spider-putters är kända för.


TSS-vikterna i Spider Tour X är placerade längre fram, vilket ger större rotation av träffytan och tyngdpunkten är placerad 33 millimeter bak, jämfört med 35 millimeter i Spider Tour. Den här modellen har ett MOI-tal på 5 000 och 30° tåhäng med Small Slant-hosel.


Spider Tour Z

Spider Tour Z är en av två nya former i serien och den vingformade bakdelen är en hyllning till Spider Tour. Den här puttern har en låg profil som ger en skön känsla i uppställningen och ramar in bollen utmärkt för enklare sikte. TSS-vikterna i den här modellen är placerade långt fram för att ge mer rotation av träffytan och en mer bladliknande känsla.


Tyngdpunkten är placerad 29 millimeter från träffytan, MOI-talet är 5 050 och den har 29° tåhäng med Small Slant-hosel.


Spider Tour V

Spider Tour V eliminerar vingstrukturen för en mer modern och strömlinjeformad look. Det är den minsta och mest kompakta puttern i serien och har störst rotation av träffytan.


Spider Tour V har tyngdpunkten placerad 27 millimeter från träffytan, ett MOI-tal på 4 900 och 32° tåhäng med Small Slant-hosel.Spider Tour S

Spider Tour S är en större version av den ursprungliga Spider, med ett tre millimeter längre och åtta millimeter bredare huvud. Spider Tour S är konstruerad med tyngre huvud och erbjuds endast i 35” och 38”, båda med motbalanserat grepp för maximal stabilitet.


Spider Tour S har tyngdpunkten 38 millimeter från träffytan, MOI-tal på 6 063 och är Face Balanced. Den kommer till våren 2024.


Priser, tillgänglighet och specifikationer

Spider Tour-serien kommer till butikerna 27 oktober och har ett rekommenderat cirkapris på 4 299 kronor. Alla modeller är utrustade med ett vitt/gult SuperStroke GT 1.0 Pistol-grepp och glänsande svart PVD-skaft från KBS.


MySpider Tour & MySpider Tour X

TaylorMade erbjuder även Spider Tour och Spider Tour X med specialanpassning och personliga detaljer. MySpider Tour och MySpider Tour X ger möjlighet att välja mellan fyra olika finish-alternativ:

· Hydro Blast

· Black

· Gunmetal

· Rose Gold


Spelare kan för första gången välja känsla i inserten med MySpider-programmet. För en specialanpassad upplevelse som passar spelarens stil ger MySpider möjlighet att välja en färg som representerar deras spel och kombinera det med önskad känsla – en mjuk känsla eller fastare känsla med optimal rull.


TPU Surlyn-inserten ger en klassisk, mjukare känsla i träffen med mer dämpat ljud medan TaylorMades Pure Roll-insert har grooves som är vinklade 45° för optimering av rullegenskaperna. Färgalternativen för TPU Surlyn-inserts är Black, Grey och White.

Pure Roll-tekniken är också tillgänglig i TaylorMades aluminium-insert som finns i 10 färger och ger en något fastare känsla i träffen.


Fler specialanpassningar är siktlinje, färg på siktlinje, True Path, träffytans insert, sulplatta, bakre dekal, färg på vikter och två olika headcovers.


MySpider och MySpider Tour X kostar 5 199 kronor.


All information om nya Spider-putters finns på TaylorMadeGolf.eu


0 kommentarer

Comments


bottom of page