top of page

Srixon Q-Star Tour Divide – delad glädje är dubbel glädje


En boll med två färger låter kanske lite tokigt, men Srixons Q-Star Tour Divide är inte alls dum (främst kanske som träningsboll) och är dessutom en utmärkt "conversation starter" när alla möjliga människor kommer fram och nyfiket undrar vad det är för märklig boll man rullar på övningsgreenen.


Golfbollar med färg ser man allt som oftast, men golfbollar med två färger har man inte sett sedan Ping slutade med sin fina tvåfärgade boll för nu ganska länge sedan. När så Srixon berättade om sin nya tvåfärgade Q-Star Tour Divide tog jag chansen och skaffade ett dussin för att prova.


Det handlar om en "vanlig" Srixon Q-Star Tour, en riktigt bra boll i tourklassen som är försedd med en FastLayer Core och ett 338 Speed Dimple Pattern, men där uretanskalet inte är lackat utan i stället matt och infärgat med högkontrastpigment i två delar.


Redan i paketet ser de fräcka ut och när man väl börjat prova dem är det riktigt fräckt att se rullen på green. Färgkombinationerna gul/röd, gul/blå och gul/orange är alla bra, men det är inget snack om att den blågula blev min favorit direkt (jag brukar måla svenska flaggan på mina bollar).


På övningsgreenen kan man linjera bollen antingen med de två halvorna på varsin sida om linjen och då få en mycket tydlig indikation på hur man slår bollen – om den wobblar syns det direkt medan en perfekt slagen putt rullar så att de två färgerna tycks flyta fram. Ett alternativ är att vrida bollen 90 grader och få en nästan psykedelisk effekt när färgerna "blinkar" på vägen fram till hålet.


Chippar och halvslag är också roliga att slå med den här bollen, särskilt när man nyper till den med lite backspinn och ser hur bollen roterar friskt – nästan som en stroboskopeffekt. Det är dock lite meck med den matta finishen eftersom smuts fastnar lätt och det krävs lite gnuggande för att få bollen ren. Men det är ju en liten detalj och samma sak med alla bollar som har matt finish.


Du kan köpa Srixon Q-Star Tour Divide i din golfshop eller online och du får ge 529 kronor per dussin när de dyker upp. 15 juli släpps gul/orange, men gul/röd och gul/blå kommer först 15 augusti. Häng på låset då!
Originalet från Ping. Inte riktigt samma spinnegenskaper som moderna Q-Star Tour dock
0 kommentarer

Commenti


bottom of page