top of page

Stripe är den stora nyheten när TaylorMade lanserar nya Tour Response


TaylorMades Tour Response är en utmärkt boll med tourprestanda till ett något rimligare pris. I 2022-versionen är siktlinjen Stripe den stora nyheten, tillsammans med flera prestandaförbättringar.


När TaylorMade lanserade Tour Response 2020 kallade jag det för "golfbollar för vanliga människor". Det handlar fortfarande om bollar med höga prestanda, men priset är den stora skillnaden. Nya Tour Response kostar 449 kronor per dussin, vilket såklart inte är kattskit, men ändå runt 150 kronor mindre än TaylorMades toppbollar TP5/TP5x.


Hur står sig bollen då prestandamässigt? Jotack, bra. Jag har haft förmånen att prova den innan lanseringen och det är en riktigt bra boll med skön känsla. Eftersom den har ett gjutet uretanskal är det en ren fröjd att slå små chippar med den och nya Tour Response har försetts med ett mer slitstarkt skal som också är tolv procent mjukare och 36 procent mer flexibelt.


Här finns också samma avancerade Tour Flight-dimplemönster som TP5/TP5x har, och även HFM-mantelskiktet är hämtat från TaylorMades toppboll. Det handlar dock om en tredelsboll i stället för en femdelsboll och kompressionen är lägre – vilket inte är något större problem för oss "vanliga" som inte öser på med 120-130 mph i svinghastighet.

Den största nyheten 2022 är dock inte varken aerodynamiken eller konstruktionen. Det är i stället det som TaylorMade kallar för 360° Clearpath Alignment – ett mycket avancerat streck på bollen som då också heter Tour Response Stripe. Det flerfärgade strecket är 22 millimeter brett och går runt hela bollen.


Stripe kommer inte att tilltala alla – jag tyckte själv att det var lite för "busy" även om det så klart var busenkelt att sikta för mig som ändå brukar linjera upp bollen. För de som i stället vill ha en enfärgad boll säljs Tour Response i vitt och gult. Den gula är min egen favorit.


När Tour Response och Tour Response Stripe kommer till shoparna den 18 mars har de också sällskap av nya Soft Response, vilket är den mjukaste bollen i TaylorMades sortiment. Här ska amatörer med lägre svinghastighet få njuta av skön känsla med bibehållen bollhastighet och längd. Och det för bara 349 kronor per dussin – antingen i vitt eller gult med matt finish.


Bollen har 50-kompression (mot 60-kompressionen i föregående modell) och har en tredelskonstruktion med mjukare kärna, SpeedMantle-skikt och ett omarbetat jonomerskal. Skalet är försett med ett aerodynamiskt optimerat så kallat Extended Flight Dimple Pattern, vilket minskar luftmotståndet och optimerar lyftkraften så att bollen hänger kvar längre i luften även om den inledningsvis har lägre fart och mindre spinn.
0 kommentarer

Comments


bottom of page