top of page

Surfa fram på fairway med Easygreen Tourer

Uppdaterat: 22 sep. 2022En smidig och lättkörd golfscooter gör det ännu roligare att spela golf. Easygreen Tourer är en elscooter med fyra hjul, baghållare och ett batteri som utan vidare räcker för 27 hål.


Vi är många som suktat efter Golfboard och Golf Skate Caddy, men när jag provade den tidigare så var styrningen av skateboard-stil och kanske inget som skulle passa för "vanliga" människor på en golfbana. Om målgruppen bara är coola ungdomar blir det lite svårt att få ekonomi i verksamheten.


Easygreen Tourer tillverkas av samma företag som gör Golf Skate Caddy, men har en konstruktion som passar bättre för en större målgrupp. Det är fortfarande en jäkla rolig känsla att surfa fram på fairway i hög fart (nåja, den är som standard spärrad till 15 km/h, men det går nog att programmera om ... :)Den stora målgruppen här är nog ändå alla som börjar bli lite knackiga för att gå 18 hål, men inte gärna sitter och stelnar till i en golfbil – där man ju dessutom blir ganska ensam om man kör själv. Har själv en dålig fot (bland annat) och när jag körde bil medan de andra tre i bollen gick så var det knappt ens roligt att spela. Med Easygreen Tourer är man med på samma sätt som när man går.


Utöver att man är mer aktiv på en golfscooter än i en golfbil så är det också smidigt att ha golfbagen framför sig och kunna rycka en klubba nästan i farten när man kommer fram till sin boll. Om banan är tom och man spelar med någon/några fler med en Easygreen Tourer kan det inte ta lång tid att spela 18 hål.


För den som är lite äventyrlig går det utmärkt att köra sin Easygreen Tourer till och från golfklubben om man bor relativt nära. Jag provade själv och tog mig 5,9 kilometer på under 20 minuter. Inte alls dumt. Bromsljus finns, men ingen lampa fram och inga reflexer. I displayen finns dock symboler som antyder att man både kan ha lampa och blinkers.


Det har talats om både drickahållare och paraplyhållare, men jag har inte sett några tillbehör. Däremot har jag imponerats mycket av hur smidig den blir när man fäller ihop den. Får plats såväl mitt bagskåp på klubben som i bagageutrymmet på en kombi. Trots att den väger en del (36 kilo) så är det ganska enkelt att få upp den i bagaget genom att först sätta upp ena hjulparet och sedan lyfta upp resten.


Golfklubbar som brukar hyra ut golfbilar kan med fördel skaffa en flotta av såna här golfscooters. De tar mycket mindre plats och laddas enklare eftersom batteriet kan tas ur. Dessutom innebär de sannolikt ett betydligt mindre slitage än de tunga golfbilarna – särskilt när det är lite fuktigt i marken.


Slutligen kommer vi så till priset. Du får hosta upp 35000 kronor för en golfscooter och det måste man säga är prisvärt för den som annars överväger golfbil. Det är också förbaskat mycket roligare!
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

تعليقات


bottom of page