top of page

TaylorMade Hi-Toe 3 nu också i kromfinish

Senaste versionen av TaylorMades utmärkta wedge-serie Hi-Toe handlar om "Ett verktyg, alla slag", som de själva säger. Mångsidiga Hi-Toe 3 kommer nu i en kromfinish utöver originalets Brushed Copper. Den härliga känslan och det fantastiska utseendet är detsamma.Redan första versionen av Hi-Toe var wedgar utöver det vanliga. Den ovanliga formen i kombination med den sköna kopparfärgen gjorde att de drog ögonen till sig och när man väl provat dem var det svårt att lägga dem ifrån sig. När jag väl gjorde det så lade jag dem i bagen.


När det så var dags för Hi-Toe 3 fanns allt det som gjorde första Hi-Toe så bra kvar, bland annat den fyrvägsslipade sulan, nu kompletterad med högre tyngdpunkt och de upphöjda mikroribbor som vi först såg när TaylorMade lanserade Milled Grind 3-wedgarna.


Träffytan är obehandlad, så kallad RAW, och har ZTP-grooves över hela träffytan (på loft upp till 54 grader). Dessa grooves har radier som vidareutvecklats för optimering av spinn i olika förhållanden.


I samråd med sina tourspelare har TaylorMade gått varsamt fram när man vidareutvecklat den här populära serien och för den som vill använda en wedge till många olika typer av slag är mångsidiga Hi-Toe 3 ett utmärkt val.


Jag har själv haft förmånen att prova dem i samband med en pressresa (som TaylorMade vänligt bjöd på) till Rom och Ryder Cup-banan Marco Simone, och det var en riktig eye-opener. Den höga tyngdpunkten gör att man kan slå riktigt låga spinners från tajta lägen och det är en ren fröjd att slå från fairway och ruffen. I bunkrarna är det hur skönt som helst att öppna upp träffytan och slå bollen högt med massor av stopp.


Hi-Toe 3 kostar 1899 kronor per styck. Som standard får du ett KBS Hi-Rev 2.0-skaft (115 gram) och ett Lamkin Crossline 360 Round 52-gramsgrepp. Det finns tre bounce-alternativ att välja mellan, Standard (50°, 52°, 54°, 56°, 58° och 60°), låg (58° och 60°) och hög (58° och 60°).


MyHi-Toe 3 Du som inte nöjer dig med originalets Brushed Copper eller den nya kromfinishen kan beställa MyHi-Toe 3 med de två extra finish-alternativen Black och RAW. Du kan då också välja text, logotyper och färgfyllningar som ger en unik design. Du kan även välja färg på logo, ikoner och ferruler.


Det kostar lite extra att få en MyHi-Toe 3, men för bara strax under 400 kronor till är det nog många som ändå väljer att slå till på en helt personlig wedge.


Skaftalternativ vid custom fitting är Project X T 6.0 (s), KBS S Taper Black (s), KBS C-Taper T (s), KBS C-Taper Lite (s), KBS Tour T (s), True Temper Dynamic Gold Tour Issue (s), True Temper DG105 (s), True Temper Dynamic Gold 105 Black (s), KBS Hi Rev 2.0 115g (w) och True Temper Dynamic Gold S200. Greppalternativ vid custom fitting är Golf Pride New Decade White/Black, Golf Pride MCC Plus 4, Golf Pride Tour Wrap 2G Mid Black, Golf Pride Tour Wrap 2G Black, Golf Pride Tour Velvet Burgundy, Golf Pride Tour Velvet Grey/Red Cap, Golf Pride Tour Velvet 360 Grey/Black och Lamkin Crossline Genesis.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page