top of page
Skribentens bildMichael Broström

TaylorMade lanserar den fjärde generationen av sina hyllade P·790-järnklubbor

När TaylorMade nu lanserar den fjärde generationen av omåttligt populära P·790 handlar det om en evolution mer än en revolution, men det saknas inte tekniska framsteg såväl när det gäller prestanda som känsla.

När TaylorMade lanserade de första P·790 2017 var det lite av en revolution. Den ihåliga konstruktionen med en intern tungstenvikt gjorde att huvudet kunde vara kompakt nog för att passa bättre spelares öga samtidigt som de var så lättspelade och förlåtande att även spelare med lite högre handicap lade dem i bagen och stortrivdes med resultatet.


Generation två kom 2019, generation tre 2021 och föga överraskande kom nu generation fyra 2023. Genom åren har det varit en del smärre förbättringar och justeringar, men det har handlat om en sex år lång evolution som nu utmynnat i ännu en P·790 med härliga prestanda och en skön premiumlook.


"P·790 är en skön kombination av konst och ingenjörsvetenskap . Lockelsen handlar inte bara om den rena designen och det visuellt tilltalande intrycket, utan även om den högpresterande maskinen på insidan. Det är ett komplett paket med en idealisk kombination av extern elegans och intern kraft.” - Matt Bovee, Director, Product Creation Irons

Teknisk innovation via AI

Som så många andra tillverkare använder TaylorMade AI för att påskynda sin forskning och utveckling, och det har givit P·790-järnklubborna individuellt utformade huvuden med så kallad FLTD CG, vilket är en strategisk konstruktion med progressivt placerad tyngdpunkt som gör de långa järnen mer lättspelade med högre utgångsvinkel samtidigt som det optimal spinn och kontroll med de korta järnen.


Detta uppnås med en AI-stödd massaoptimering för individuellt placerad tyngdpunkt där en ljudstabiliseringsribba ovanför tungstenviktningens ramverk tillsammans med en bakre Thick-Thin-vägg ger optimerad prestanda samtidigt som det minimerar oönskade vibrationer i träffen och ger en smidd premiumkänsla.


Finjusterad estetik och beprövad teknik

P·790-järnklubborna har alltid hyllats för sitt eleganta och minimalistiska utseende, och den senaste modellen är inget undantag. Ett Tour Satin-band fungerar som accent mot Pearl Satin Chrome-finishen och ger en premium-look. Med finjusterad estetik passar P·790-järnklubborna perfekt tillsammans med P·770-järnklubbor i ett combo-set där de ger en enhetlig look genom hela bagen.




Liksom tidigare har 2023 års P·790-järnklubbor hålrummet i huvudet fyllt med SpeedFoam™ Air som har 69 procent lägre densitet än den första varianten av SpeedFoam. Detta stöder en het och smidd 4140-träffyta som har maskinfrästa grooves för maximal precision.


En av grundpelarna för TaylorMades klubbor är Thru-Slot Speed Pocket som samverkar med den unika interna konstruktionen för att utöka sweet spot samt bibehålla bollhastigheten vid kontakt lågt på träffytan.









Det finns tyvärr en hake …

Som så ofta finns det en liten hake. När du provat (och sannolikt fallit för) nya P·790 som i standardutförandet erbjuds med True Temper DG-skaft (eller Mitsubishi MMT för dig som vill ha grafitskaft) och ska lägga din beställning så vill TaylorMade ha din förstfödde son.


Eller. Inte riktigt. Men det smärtar en del i plånboken om du köper det som lär vara den vanligaste kombinationen, J5 till AW (du kan få både järntre och järnfyra, men vilka galningar använder såna nuförtiden ... :). Priset är 2429 kronor per klubba, vilket då blir den nätta summan 17003 kronor (19999 kronor om du ska ha grafitskaft).


Nåväl, smakar det så kostar det och om du ska köpa nya järnklubbor så är priserna i den här klassen nuförtiden. Den svenska skvalpvalutan är ingen succé för svenska golfkonsumenter och i slsutändan så ska ju pengarna ändå rulla – så då kan man ju lika gärna köpa något snyggt och bra för dem.


Du kan förbeställa nya P·790 från och med idag, 8 augusti, och de kommer till shopparna första september. Läs mer på TaylorMades hemsida.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page