top of page

TaylorMade Milled Grind 4 med Spin Tread-teknik är trollspön i väta

TaylorMades nya Milled Grind 4-wedgar är en vidareutveckling av den så framgångsrika Milled Grind-serien med wedgar. Nytt i fjärde generationen är ett laseretsat Spin Tread-mönster som ger mer backspinn och bättre kontroll i väta.

Den populära wedge-serien Milled Grind är precisionsfrästa grejer i premiumklassen såväl när det gäller den härliga känslan som den imponerande prestanda som levereras. Innovation följer på innovation och den nya, fjärde generationen har TaylorMade gjort ett stort framsteg på ett område som är av särskilt intresse för oss som går i daggpatrullen tidiga morgnar och inte backar för att spela även om det regnar lätt.


När du slår en drive ska du ha hög utgångsvinkel och lite backspin, men wedgarna ska tvärtom slås med låg utgångsvinkel och mycket backspinn. Problemet är att vatten mellan klubban och bollen gör att den går ut högre och tappar mycket spinn. Det kan närmast jämföras med vattenplaning där däcken tappar väggreppet – och den liknelsen förs vidare i lösningen på problemet.


Grooves på träffytan är ingen nyhet. De har fört undan vatten i långa tider, men enligt reglerna får man inte ha hur mycket grooves som helst och därför har TaylorMade laseretsat utrymmet mellan skårorna med så kallad Spin Tread-teknik. Det här gör samma sak som mönster på däck – det för undan vatten och ger bättre grepp och därmed bättre spinn och kontroll. Det ska också hålla bättre än föregående generations mikroribbor.TaylorMade har kvar den obehandlade Raw-träffytan som oxiderar med tiden och bidrar till bättre känsla samt mindre reflexer, nu även i kombination med en lite mörkare färgton. En omdesignad geometri på baksidan har ytterligare förbättrat wedgen med en mer solid och mjukare känsla, vilket kompletterar den finjusterade och Tour-inspirerade formen och mångsidigheten.


"Känslan är en mycket viktig faktor. Genom att ersätta den krompläterade träffytan med en obehandlad Raw-finish tidigt i Milled Grind-evolutionen har vi kunnat förbättra spinntalet och även förbättra wedgens allmänna känsla. Med vår omkonstruerade bakre ribba, vilken placerar mer vikt precis bakom träffzonen, kan vi hjälpa spelare att få önskad bollbana och spinn med premiumkänsla och större självförtroende." - Greg Cesario, TaylorMade Wedge Design Team

TaylorMades MG4-kollektion erbjuds med ett större antal sulslipningar så att spelare ska få mer mångsidighet och enklare kunna välja rätt wedge för dem. Sulslipningarna är kategoriserade i tre huvudalternativ: Low Bounce (LB), Standard Bounce (SB) och High Bounce (HB). Varje kategori har också försetts med olika alternativ som passar olika typer av svingar, vilket ger totalt sex bounce-alternativ som passar olika spelares unika krav.


Nya MG4-wedge-serien har följande sulslipningar:

  • Low Bounce (LB): Låg framkant för större mångsidighet och finess på hårt underlag.

  • Low Bounce V (LBV): Utvecklad för skickliga spelare med flack attackvinkel. Ger enastående spinn och möjlighet att öppna och stänga träffytan.

  • Standard Bounce (SB): Allround-prestanda som förhindrar att klubban gräver ned sig och ger en bättre kontakt med marken.

  • Standard Bounce C (SBC): Ger utökad mångsidighet för spelare som vill öppna och stänga träffytan utan att kompromissa med bounce-prestanda.

  • High Bounce (HB): TaylorMades standardsula med hög bounce-vinkel är spelbar för skickliga golfspelare och ett bevis på att wedgar med hög bounce-vinkel inte bara är för höghandicappare. Faktum är att Rory McIlroy använder en HB 60° Milled Grind 4 beroende på banans förhållanden.

  • High Bounce Wide (HBW): Med en utökad sulbredd är den här High Bounce-wedgen mer lättspelad och perfekt för bunkerslag.

  • Tiger Woods Grind (TW): MG4 TW erbjuds med 56° och 60° loft samt har sulor som är inspirerade av Tigers egen sulslipning. 56-gradaren har dubbelslipad sula och kraftigt avslipad häl medan 60-gradaren har extremt hög bounce-vinkel i framkanten och en avslipad häl. De är utvecklade för oöverträffad mångsidighet med unika sulslipningar som ger Tiger möjlighet att slå alla typer av slag på vilken bana som helst i hela världen.


Du kan köpa nya Milled Grind 4 från och med åttonde september och får då hosta upp knappt tvåtusen spänn per styck. Vill du ge dig på Tiger Woods-wedgarna kostar de 2899 kronor per styck. Tour Satin Chrome-finishen är bra nog för de flesta, men SB-wedgarna erbjuds även i en fräck Tour Matte Black-finish.


Tillgängliga standardloft är 46°, 48°, 50°, 52°, 54°. 56°, 58° och 60°. Loftalternativen 46° och 48° är endast tillgängliga som Standard Bounce-wedgar. Wedgarna har True Tempers Dynamic Gold Tour Issue Wedge-skaft på 115 gram och Lamkin Crossline 360 Round-grepp i Black/Silver/Green.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page