top of page

[Test] Cool stil och härlig komfort: G/Fore G.112

Uppdaterat: 7 sep. 2023

Med nya G.112 fortsätter G/Fore att leverera skor som både är coola och presterar utmärkt både när det gäller komfort och stabilitet.

G/Fore är ett relativt litet varumärke i Sverige, men de skor som jag har testat har alla haft det gemensamt att de varit enastående sköna och dessutom haft ett utseende som sticker ut lite extra – vilket kanske inte alla gillar, men det är ingen nackdel för mig.


När så en låda med nya G.112 dök upp var det ingen överraskning att de satt som ett par raggsockar på fötterna redan första gången jag tog på mig dem. Utseendet är nu kanske även för mig lite i fräckaste laget, med en svart sidosektion försedd med samma ”piggar” som ger fotfäste under sulan.


Det är en sneaker-liknande golfsko som för tankarna till Adidas Stan Smith-design. Den vattentäta ovandelen gör att man kan spela i alla väder och den spiklösa sulan med ovan nämnda ”piggar” räcker gott för att man ska stå stabilt när man svingar. För mig som normalt sett vill ha BOA är skosnören ingen fördel – men för säkerhets skull medföljer ett extra par snören ifall man skulle slita ut de första snörena. Mitt par är vita med marinblå detaljer och svart sula (sannolikt det som kallas Snow/Twilight), men G/Fore erbjuder en uppsjö olika färgalternativ för både herrar och damer.Efter några rundor med G/Fore G.112 på fötterna kan jag också bekräfta att den utlovade komforten verkligen är utmärkt. Som nämnt passade de perfekt på mina fötter direkt och det är lagom mycket dämpning för att man både ska ha skönt när man går och känna att man står ”nära marken” i dem. Inte minsta tillstymmelse till skoskav har märkts och G/Fores utmärkta ”massagesula” i skorna är en lite udda känsla, men mycket trivsam. Eftersom det varit lite varmt på sistone kan jag också rapportera att det som G/Fore utlovar är en ”antimikrobiell mesh lining” gör sitt jobb utmärkt och ventilerar ut fukt bra.Eftersom jag numera har en Scottie Scheffler-liknande finish med en hel del rörelser i fötterna är det skönt att stå stadigt. Den relativt breda sulan är utmärkt och det enda klagomålet här är att tån på högerfoten blir lite smutsig, men det kan vara min usla follow through-position som är boven i dramat. Det är också enkelt att torka rent det vita syntetmaterialet med en fuktig handduk både under och efter rundan så att de ser nya och fina ut längre.


Om du inte hittar G/Fore i någon shop i din närhet finns de online på G/Fore.uk och kostar där 180 pund, vilket är ett fullt rimligt pris för ett par så här bra skor. Frakten skulle vara tretton pund, men den tycks G/Fore vänligt nog bjuda på.


En kul detalj är att G/Fore också bjuder på en skopåse som är försedd med ett av företagets lite fräcka "taglines". Den ska man ha med sig när man spelar och stoppa skorna i medan man tar nåt gott att dricka efteråt. Alltid retar det någon ... :)0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page