top of page

[Test] Härliga boots från Duca del Cosma

Duca del Cosmas golfkollektion Cool Season innehåller bland annat golfboots. Och det är både snygga och sköna grejer som passar perfekt nu när temperaturen sjunker.

Duca del Cosma är ett italienskt skomärke som är känt för eleganta skor med hög kvalitet och härlig komfort. Golfstövlarna i den populära kollektionen Cool Season är inget undantag.


Den vattentäta dammodellen Palazzo är en härligt feminin golfstövel handgjord i ett härligt mjukt italienskt nappaläder med en mjuk neoprenkrage runt fotleden och en fuskpäls som värmer lite extra.


Den miljösmarta Arneflex-innersulan är tillverkad i ventilerande minnesskum och återvunnen kork. Yttersulan är spiklös med greppdubbar som ger bra fotfäste både i svingen och på fuktiga fairways.Herrmodellen Prato har en sportig och elegant stil med vattentät bootie som kompletterar den härligt mjuka och följsamma ovandelen i italienskt nappaläder.


Komforten förstärks ytterligare av en miljösmart Arneflex-innersula tillverkad i ventilerande minnesskum och återvunnen kork.


Stövelns stabilitet räcker utmärkt även när man tar i lite extra för att bomba ut en drive och den spiklösa yttersulans mönster har dubbar med vinklar åt olika håll som ger utmärkt fotfäste.


Efter några varv är det inget snack om att den härligt mjuka känslan kompletteras väl med god stabilitet. Det är skönt att ha varma fötter hela rundan och även när golfrundan får bytas mot en kall vinterpromenad när det är frost på banan är det inga problem att hålla sig varm.


Det mjuka nappaskinnet är lättskött. En avtorkning med en trasa och så är de som nya igen trots lite mjukt och lerigt underlag emellanåt.


I Duca del Cosmas höst/vinter-kollektion finns 31 eleganta alternativ med ultramodern skoteknik för optimal prestanda. Man har också sett att golfboots blir allt mer populära – och det är föga förvånande när de är så här sköna och snygga.


Läs mer på www.ducadelcosma.com

0 kommentarer

Comments


bottom of page