top of page

[Test]: Ping Glide 4.0 – Mer spinn. Lägre utgångsvinkel. Större kontroll.


Pings vidareutveckling av Glide-serien tog några år, men när man nu lanserar Glide 4.0 är det inget snack om att de var värda att vänta på!


Det tog Ping några år att släppa nya Ping Glide 4.0, uppföljaren till de Glide 3.0-wedgar som Kittad imponerades stort av. Nu har man vidareutvecklat wedgarna med mer spinn och lägre utgångsvinkel, vilket i sin tur ger större kontroll.


Efter några veckors träning och spel med de här fina klubborna är det tydligt att Pings ingenjörer gjort ett gediget jobb. Det är snygga grejer med tekniska finesser som ger verkliga prestanda som gör att det var värt den långa väntan.


En av nyheterna den precisionsfrästa träffytan har fått en så kallad Emery Face Blast-behandling, vilket gör den strävare. Den ökade friktionen ger i sin tur mer spinn och lägre bollflykt. Olika loft har olika form på träffytans grooves för att passa den typ av slag wedgarna är till för och det är måhända en liten detalj, men ganska viktig.


Mjukt 8620 kolstål och en större CTP, en elastomer-insert bakom träffytan, ger en härlig känsla i träffen och Pings smarta Hydropearl 2.0-finish är riktigt bra eftersom den gör att wedgarnas spinn och kontroll bibehålls även när det är lite fuktigt.


Efter ett gäng slag på Golfarenans utmärkta träningsområde måste jag också erkänna att de längre greppen är en genialisk idé. Där finns många kluriga lägen (särskilt när kompisen väljer läge) och det är hur skönt som helst att kunna greppa långt ned på det sköna Lamkin Crossline-greppet i stället för att behöva hålla fingarna på skaftets stål.


Jag har bara testat tre olika wedgar, men Ping erbjuder sina nya Glide 4.0 i en uppsjö olika alternativ med olika loft och sulslipningar: S Grind, W Grind, T Grind och E Grind samt så klart den härliga Eye2-inspirerade modellen med sin höga tå och speciella sula. Det här ger dig maximal mångsidighet när du ska välja wedgar till din bag – och det är ingen dum idé att köpa en eller två extra wedgar om du spelar på olika typer av banor och underlag.


Du får betala 1995 kronor för en Ping Glide 4.0-wedge (en hundring extra om du vill ha grafitskaft) och det är en investering som du kommer att ha stor glädje av.
0 kommentarer

Comments


bottom of page