top of page

[Test] Shot Scope V5 ger dig rätt avstånd och analys av ditt spel

Shot Scope V5 är en prisvärd och smart GPS-klocka med tillhörande taggar som spårar alla slag du slår på banan. Efter att ha testat den en tid finns många positiva intryck och väldigt lite negativt att säga om den över huvud taget.Brittiska Shot Scope har länge erbjudit produkter för att spåra sina slag och få utmärkta analyser av styrkor och svagheter. Utöver det finns även den utmärkta lasermätare vi testade nyligen. Shot Scope och Arccos (med Garmin som uppstickare) är väl de tre största på den här verksamheten (så vitt jag minns) och Shot Scope har också börjat utnyttja sina enorma mängder data för att ta fram statistik i olika kategorier – vilket inte minst syns på de artiklar som publiceras här och där, baserat på just Shot Scopes data.

 

Enkelt att komma igång

Man kunde tro att det skulle vara krångligt och tidsödande att komma igång med den här verksamheten – bandata för GPS-avstånd, pluggar i klubborna för att spåra slagen och konfiguration av appen i mobilen.

 

Men faktum är att det går enkelt och smidigt, och man behöver inte vara teknisk ingenjör för att få ordning på grejerna. Jag hämtade appen, satte i pluggarna i det lilla hålet i greppets ände och valde min bana i klockan. Sedan var det bara att gå ut och spela!

 

Klockans funktioner hanteras smidigt med de fyra knapparna. Den tydliga färgskärmen är dock ingen pekskärm så det går inte att styra något med den – vilket jag irriterade mig på några gånger, men det är ingen stor grej.

 

Smidig och enkel hantering

Väl ute på banan fungerar GPS-klockan väldigt bra och levererar sedvanliga avstånd, med några knapptryckningar även till hinder. Den är också smart och ger dig alltid avståndet till framkanten i den riktning du är – vilket för min del är mycket smidigt när jag levererat mina sedvanliga ”breda” utslag.En annan mycket smart funktion är översiktsbilden där du kan se vad som händer på olika avstånd (som du själv justerar efter hur långt du tror att du ska slå). Till detta finns greenvyn där du kan flytta runt flaggan för att få mer exakt avstånd för ditt inspel.

 

När du väl kommit in på green och puttat kan du ange hur många puttar du slagit innan/efter du tar upp bollen ur hålet. Det är så kallad PinCollect och visar Shot Scope V5 var flaggan står så att du får mer exakta data för ditt närspel och din puttning.


Datadriven strategi

Efter rundan synkas data mellan klockan och appen och de spårade slagen laddas upp till Shot Scope Dashboard efter en minimal redigeringsinsats – spårningen är riktigt bra. Här kan man sedan botanisera i en uppsjö siffror som inte står PGA-tourens Strokes Gained långt efter. För den som också använder sina data är det en ovärderlig resurs för träningen så att man jobbar på de saker man behöver förbättra.


Och som om inte det räckte finns även Shot Scope My Strategy där du kan använda dina data för att lägga upp strategier för att ta dig an i princip vilka golfhål som helst i hela världen. Det här är guld värt när man ska spela nya banor och redan i förväg kan sitta och fundera på vilka klubbor man ska välja på vilka hål. All statistik och även strategifunktionen ingår i priset, vilket gör att Shot Scope får sägas vara det absolut mest prisvärda alternativet för den som vill analysera sin golf.

 

Du som blir sugen kan köpa Shot Scope V5 på deras hemsida för 279,99 euro. Med tanke på att det inte är någon abonnemangskostnad för de många smarta funktionerna får det sägas vara en mycket bra affär!0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page