top of page

Titleists nya T-Series äntligen här

Titleist-spelare är bland de mest lojala konsumenter man kan hitta och det råder ingen tvekan om att nya T-Series varit hett efterlängtad – och nu är det äntligen dags för vanliga spelare att känna och klämma på nya T100, T150, T200 och T350 samt kompanjonerna U•505 och T200 Utility!Liksom de flesta lanseringar nuförtiden handlar det mindre om revolution och mer om evolution när det kommer nya grejer. Titleists nya T-Series består av fyra olika modeller liksom tidigare, men det är några nya namn och en del ny teknik. Den stora nyheten är dock att Titleist och deras utprovare nu fokuserar mycket på det man kallar "blended sets", det som vi förr kallade combo-set där man inte rakt av tog 6–7 klubbor av en modell och var nöjd.


Viktiga faktorer i utprovningen

I samband med lanseringen av nya T-Series har Titleist identifierat tre faktorer som är viktiga för utprovningen av järnklubbor. De kallar det 3D Fitting och de tre som avses är "Distance Control", "Dispersion Control" och "Descent Angle". På svenska är det mindre sexiga (inga 3D) längdkontroll, spridningskontroll och landningsvinkel.


De här tre faktorerna är viktiga eftersom du med järnklubbor inte bara vill slå hur långt som helst utan ha kontroll på att du slår *rätt längd* och därmed kan välja rätt klubba. Spridningskontroll är ju självförklarande – det är en fördel om bollen går dit du siktar. När det gäller landningsvinkeln handlar det om att få stopp på bollen när du väl slagit den rätt längd och riktning. Enligt Titleist är den optimala landningsvinkeln 45 grader och därför fick jag en T200 som järnfemma när jag gjorde min utprovning nyligen (och så sex T150 till det – inte billigt, men bra!).


T100 – en modern tourklubba

Nya T100 bygger på feedback och speltester och har en smidd konstruktion med dubbelt hålrum och precisionsfräst träffyta för mer konsekventa resultat. Tourfavoriten är för bättre spelare som vill ha precision, kontroll och enastående känsla, och spelas bl.a. av Jordan Spieth, Cameron Smith, Justin Thomas, Max Homa, Will Zalatoris, Sungjae Im och Tom Kim.


Konstruktionen med dubbelt hålrum och uppdaterad bakre ribba ger mer solid känsla i träffen och ett bättre ljud - vilket vi alla vet är en stor del av känslan. Tungsten med extra hög vikt och hårdlödning vid mycket hög temperatur i stället för svetsning ger exakt positionering av tyngdpunkten för optimal bollflykt.


Tillsammans med experterna från Vokey har Titleist också förbättrat T100-sulan med variabel bounce för bättre kontakt med marken.


T150 – en hetare tourklubba

Liksom T100s tidigare är T150 en klubba som by

gger på samma plattform som T100, men hetare för mer längd. Två grader starkare loft, och en aning större än T100 (inte mer än att man nästan måste hålla upp dem bredvid varandra för att se skillnaden) ger självförtroende och lite bättre siffror för spelare som gärna vill ha mer längd och mer hjälp, men inte offra den touriga looken.


Tekniskt sett har T150 mycket gemensamt med T100, men har en finjusterad Muscle Channel närmare träffytan för ännu mer solid känsla i träffen. Här finns samma tungstenviktning och hårdlödning samt även den förbättrade sulan med variabel bounce.


T200 – Ett stort steg framåt


T200 har fått en helt omarbetad intern konstruktion medan man lämnat formen som tidigare. Det här ger ett mer stabilt chassi med finjusterad Max Impact Technology och en ny smidd Dual Taper-träffyta som ger hög bollhastighet och konsekventa resultat.


Även här finns den avancerade tungstenviktningen och hårdlödningsprocessen samt sulan med variabel bounce framtagen tillsammans med experterna på sulslipning från Vokey.


T350 – spelförbättring de luxe


Det här är en klubba för spelare som vill slå bollen högt, långt och rakt. En spelförbättrande klubba med större form och ett tilltalande utseende samt massor av kraft "under huven" utan att kompromissa med känslan i träffen.


Den ihåliga multimaterialkonstruktionen är inspirerad av T200-chassit och maximerar bollhastighet och förlåtande egenskaper via finjusterad Max Impact Technology, en ny, smidd Dual Taper-träffyta samt dubbel tungstenviktning. Även här finns en sula med variabel bounce som ger optimal kontakt med marken.


U•505 och T200 Utility


För spelare som inte vill slå långa järn och inte vill gå till hybrider erbjuder Titleist även nya U•505 och T200 Utility. U•505 är en mycket mångsidig utility-klubba med hög utgångsvinkel och riktigt härlig känsla i träffen. Titleist har gjort ett utmärkt jobb med känslan och ljudet här och den är väl värd en titt om du är ute efter den här typen av klubba.


Vill du hellre ha en mer kompakt klubba i den här klassen kan du välja nya T200 Utility. Det här är en klubba som används av många tourspelare och den har fått samma genomgång som vanliga T200 för bättre känsla och bättre prestanda i en elegant form.


Gör en utprovning

Jag hade själv förmånen att få göra en utprovning nyligen och prova de nya klubborna i T-Series. Det handlar som tidigare om snygga grejer som gav ett stort "vill ha" och när jag var klar var det bara att öppna plånkan och lägga sex T150 och en T200 i bagen. Om du också är sugen på T-Series så boka en utprovning och var öppen för att prova olika modeller, olika skaft och olika specifikatoner så att du hittar rätt grejer för dig.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page