top of page

Vassa wedgar från Cleveland: RTX 6 ZipCore

Clevelands populära RTX-wedgar kommer nu i sjätte generationen och är närspelsvapen med unik konstruktion för spinn och kontroll i alla lägen.

RTX 6 ZipCore-wedgarna har en kombination av ny HydraZip-träffyta, UltiZip-grooves och uppdaterad ZipCore-teknik, vilket gör dem till närspelsvapen med unik konstruktion för spinn och kontroll i alla lägen.


Nya RTX 6 ZipCore har måhända en klassisk look, men de är fullpackade med tekniska innovationer som ger spelaren fördelar över förhållandena, sade Joe Miller, produktexpert på Cleveland Golf Europe.


Den första tekniska innovationen är HydraZip, en teknik med dynamisk blästring och laseretsade linjer som maximerar friktionen och ger konsekvent spinn även när det är fuktigt. I Clevelands egna tester hade RTX 6 ZipCore 43 procent mer spinn i fuktiga lägen än föregående generation.


RTX 6 ZipCore har också UltiZip-grooves som bidrar till mer konsekventa resultat när det är gräs mellan klubban och bollen. Med vassare och djupare grooves som är placerade tätare får spelaren bättre spinn och kontroll samt mer konsekventa resultat.


Till de konsekventa resultaten bidrar även ZipCore, en unik kärna med låg densitet som är utformad för att ge större sweetspot och bättre motstånd mot vridning för mer förlåtande egenskaper. Genom att placera tyngdpunkten i linje med träffen uppnås ytterligare stabilitet tillsammans med motstånd mot vridning högt/lågt och häl/tå för alla loft i serien.


RTX 6 ZipCore erbjuds med fyra olika sulslipningar i olika loft som utvecklats för att ge utrymme för kreativitet kring greenerna. Sulslipningarna LOW (58–60 grader), MID (46–60 grader) och FULL (54–60 grader) får 2023 sällskap av LOW+ på wedgar med 54–56 grader loft. Det senaste är ett alternativ med två grader större bounce och en C-formad sula som ger extra hjälp i bunkrarna.


I dagsläget släpps RTX 6 ZipCore med Tour Satin-finish, med fler alternativ att vänta senare i år. Du får betala 1899 för en wedge med stålskaft och lägga på ytterligare en hundring om du vill ha grafitskaft. Du hittar dem i din shop från och med 17 mars.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page