top of page

Vippy – En schysst träningskompis

Svenska uppfinningen Vippy är en riktigt smart pegg med enkel höjdjustering och har utsetts till årets bästa uppfinning på golfmässan i Orlando.Vi har alla gjort det. Slagit drive på rangen och sett peggen flyga iväg. Där står man sedan och funderar på när det är säkert att springa ut och hämta den utan att få en boll i nacken. Det saknas så klart inte alternativ för den som vill ha en pegg som står kvar, men svenska uppfinningen Vippy, påhittad och tillverkad av Kenth Lindgren, är en av de bättre.


Den finns i olika varianter, alla med det gemensamt att de sitter kvar i underlaget och har en vävd tub av mjuk plast som du snabbt och enkelt kan justera höjden på för att få bollen på exakt den höjd du trivs med när du ska slå drivar. Det mjuka materialet ger inget motstånd när du slår och har efter ett gäng testdrivar fortfarande inte påverkats synbart. Enligt uppgift har även proffs med mycket höga svinghastigheter provat och godkänt dem.


För dig som spelar inomhus på vintern – och den säsongen är ju snart här – är Vippy inte bara bra för att du ska slippa springa fram och tillbaka och hämta peggen efter din drive. Den smidiga och snabba höjdjusteringen gör också att ni kan dela samma pegg även om ni vill ha olika höjd.

Tre alternativ: för matta med slits, för matta med hål och för gräs.


Kenth Lindgren arbetar med patentering, marknadsföring och försäljning av Vippy över hela världen och du lär se den i din shop om inte alltför lång tid – annars kan du alltid beställa själv på vippygolf.com. Det finns ett otal färgalternativ och priset är rimliga 69 kronor. Vill du ha någon specialdesign får du nog beställa några stycken, men i övrigt lär det inte vara några problem att få Vippy i företagets eller kompisgängets färger.


0 kommentarer

Comentários


bottom of page