top of page

Bollé träder in på svenska golfmarknaden med Golf Performance Eyewear


Det finns en uppsjö solglasögon på marknaden, men nu kommer äntligen mitt favoritmärke, Bollé, till Sverige med sitt koncept Golf Performance Eyewear.


Bollé är ett prestandavarumärke som tidigare inte synts mycket i Sverige, men jag har haft förmånen att prova ett flertal Bollé-solglasögon genom åren och det är inget snack om att de är mina favoriter bland alla de många solglasögon som ligger och skräpar i huset.


Jag har flera olika bågar, från lite coolare citymodeller till sportiga golfmodeller där ett par till och med har Ryder Cup-logo eftersom Bollé var sponsor till matcherna i Paris för några år sedan. Det är hög kvalitet, med beprövade tekniska finesser som utvecklats av de franska varumärket som varit i branschen sedan 1888!


Jag kom in sent i matchen när det gäller solglasögon eftersom jag använde vanliga glasögon fram till 2013. Efter en laseroperation så upptäckte jag denna fantastiska värld av solskydd och har hunnit testa det mesta både i form av olika bågar och olika linser.

Du som kisar eller kör med keps bör tänka på att det finns mycket skadliga strålar som du bör skydda ögonen mot. Bollé-solglasögonen har avancerade funktionslinser med hundra procent UV-skydd och ger bättre kontrast, klarhet och skärpa som underlättar ditt golfspel.


I Bollés Sverigesortiment finns bågar som kostar från 1390 till 1990 och du köper dem så klart i välsorterade shopar. En av Bollés ambassadörer är Jens Dantorp, som spelar med Bollé-solglasögon på ET.


Läs hela lanseringsmeddelandet från Bollé nedan.Solbrillor är dött - Länge leve Golf Performance Eyewear! Bollé lanserar ett nytt koncept till golfen 2021, Funktionslinser – en helt annan nivå till svenska golfbutiker och golfspelare 2021.


Med funktionslinserna som Bollé lanserar kommer golfaren få produkter som ger otrolig skärpa, bästa kontrast, djupseende, fotokromatiska linser mm

Detta är en av dom största produktnyheterna i golf sverige 2021

Golfbutikerna ser värdet i BOLLÉ ® - GOLF PERFORMANCE EYEWEAR ™, dels är funktionslinserna så otroligt bra men också att Golfbutikerna är ensamma att sälja produkter till golfen som verkligen gör skillnad med visuell performance!


Vi golfare spenderar som bekant mycket tid på golfbanan under våren, sommaren och sensommaren, gärna så ofta vi kan. Att utsätta ögonen för solstrålar och då ofta, kommer att påverka ögonen både på kort och lång sikt. Modeller för golfspelaren bör vara ”wrap around”, alltså heltäckande, som skyddar ögat bäst. Vanliga ”raka” solglasögon sipprar solstrålar in mellan lins och öga.


Golf Performance Eyewear från Bollé tillför ett nytt och bättre koncept med avancerade funktionslinser med 100% UV skydd. Linserna är utvecklade för att förbättra golfspelet genom att visabetydligt mer kontrast, bästa optisk klarhet och skarpa detaljer. Som gör det lättare att läsa/analysera greenerna och att bedöma avstånden på fairways och greener.


Med en tydligare och skarpare optisk lins i en klarare golfmiljö, leder det till bättre koncentration och bättre beslut. Samtidigt som du inte har trötta ögon som tar energi.


Partner till PGA Sweden Bollé Golf Performance Eyewear har blivit utvalda av PGA Sweden som ”Official Product”.

Att vara PGA Official Product innebär att vi för en dialog med PGA Teaching Pro’s och Playing Pro’s om att lyfta fram en högre visuell performance nivå och solskydd som är en viktig del för golfspelaren, säger Kenneth Ekblad, RedLogo AB – Bollé Performance Eyewear.


– Solskydd är väsentligt för golfaren som tillbringar mycket tid och ofta i solen. Bollé Golf Performance Eyewear tillför en helt annan nivå med unika funktionslinser för bättre visuell performance och solskydd. Detta är mycket intressant för golfbutikerna, Teaching Pro’s och Playing Pro’s i sitt arbete och prestation skydda ögonen med optimala produkter för golfen. Vi ser verkligen fram emot vårt nya partnerskap med Bollé Golf Performance Eyewear, säger Johan Hampf, VD PGA Sweden.


Golf Performance Eyewear från Bollé finns som Performance modeller och Lifestyle modeller i välsorterade golfbutiker och kostar från 1390:- till 1990 :-. Distributör i Sverige är Redlogo AB med Kenneth Ekblad som har gedigen erfarenhet sedan 2014 av golf eyewear genom Sundog Eyewear och Henrik Stenson Eyewear.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page