top of page

Nya Footjoy Hyperflex och Hyperflex Carbon – för mer hyperkraft?Enligt Footjoy själva är de odiskutabelt det största skomärket inom golfen. Exakt hur de mäter det vet jag inte, men med tanke på hur ofta man möter deras logotyp när man sänker blicken ute på banan så tvivlar jag faktiskt inte på att de kan backa upp det påståendet. Idag (1/3) lanserar de ytterligare en modell.


Det nya tillskottet i Footjoys redan digra sortimentet heter Hyperflex och Hyperflex Carbon. Skillnaden mellan modellerna är att i Hyperflex Carbon så har sulan försetts med en kolfiberplatta. Detta för att ge extra stabilitet. Denna modell finns bara i herrstorlekar.


När kolfiberplattan slog igenom inom löpningen så revolutionerade den hela sporten. Data visade att resultaten sjönk med 4% bara genom att man bytte skor. Att det skulle bli så inom golfen känns väl otroligt, men det skulle innebära att 80-rundan förvandlas till 77. Låt oss hoppas att det är så?


Nu lovar dock inte pressmaterialet från Footjoy något sådant. Tydligen lämnar de scoren till oss. Hjälpen som Hyperflex ska bistå med är mer kraft, bättre kontroll och skönare passform. Eller som de uttrycker det "hyper power, hyper control and hyper fit". Mycket hype med andra ord.


Hyperflexmodellen finns för herrar i konstellationerna vit/blå, svart och grå och har ett rekommenderat pris på 2 299 kr. Dammodellen kommer i vit/lila, grå eller rosa och kostar 2 199 kr. Herrarna har även möjlighet att välja BOA-snörning för 2 549 kr. Då får man hålla sig till färgerna vit eller marinblå.


Kliver man upp på Hyperflex Carbon får man vara beredd på att betala 2 799 kronor och kan då välja mellan vit/vit, vit/multi eller svart.0 kommentarer

Commenti


bottom of page