top of page

Callaway lanserar lättspelade CB-wedgar

Vill du ha lite hjälp i ditt närspel erbjuder Callaway nu ett lättspelat alternativ med härlig känsla och utmärkt kontroll: CB Wedge.


Callaways wedgar är välbalanserade och vassa klubbor för den som med lite finess vill ta sig an allt från korta inspel till lite kluriga lägen kring greenerna. Men för den som inte själv vill stå för hela talangen kommer nu ett alternativ med mer förlåtande egenskaper – dock utan att kompromissa med Callaway-wedgarnas härliga känsla och aggressiva spinn.


Redan formen i sig, ett större huvud med grooves över hela träffytan och en hjälpande perimeterviktning, bidrar till att ge bättre självförtroende. Sulans förslipade framkant fungerar som en hasplåt och förhindrar att klubban gräver ned sig, vilket tillsammans med den högre bounce-vinkeln ger ytterligare förlåtande egenskaper.Callaway CB är också den första wedgen från Callaway som är försedd med företagets utmärkta mikrosfärer i uretan. Dessa är strategiskt placerade bakom träffområdet och bidrar till bättre känsla och ljud. Det utlovas ett lite dovare ljud, vilket kommer att kännas mer kraftfullt och behagligt.


Liksom övriga Callaway-wedgar har CB också vassa Jaws-grooves på träffytan, vilket gör dem till veritabla spinnmaskiner. En blästring av träffytan bidrar till ytterligare spinn kring greenerna. Eftersom träffytan har grooves över hela ytan (på wedgar med loft från 54 till 60 grader) får du också en mycket mångsidig klubba som passar i alla lägen.Nya Callaway CB erbjuds i loft från 48 grader till 60 grader i steg om två grader, alla med en sulslipning som kallas Tri-Level. För herrar finns alla klubbor även i vänster, för damer bara wedgar från 52 till 60 grader loft som standard. Eftersom huvudena är identiska går det garanterat att få lägre loft via custom fitting.

Standardskaftet är True Temper Elevate 95 (grafitalternativ är Project X Catalyst på 65 gram för herrar UST F1 för damer). Tillsammans med Golf Pride har Callaway tagit fram ett specialgrepp som är lite längre och därmed gör att du kan greppa ned lite mer för bättre längdkontroll. Damgreppet är ett Lamkin Sonar Red Cap.


Callaway CB kan beställas från 30 juni och och dyker upp i butikerna 7 juli. De kostar då 1899 kronor per wedge (en extra hundring med grafitskaft).0 kommentarer

Comments


bottom of page