top of page

Callaway lanserar nya Apex Pro Series

Callaways nya Apex Pro Series är här och du kan välja mellan tre olika modeller av järnklubbor, en utility-järnklubba och en spännande ny utility wood. Det handlar om grejer för bättre spelare, men lär locka många som vill ha snygga grejer med utlovad härlig känsla och fantastisk prestanda.

Callaways Paradym-serie var en stor succé, inte bara för att Jon Rahm och många andra Callaway-spelare dominerade i flera tävlingar med sina Paradym-drivers. Konsumenterna var också med på noterna och försäljningssiffrorna lär ha stuckit iväg rejält. Järnklubborna i den serien var dock sannolikt inte något som tilltalade de bättre golfarna. De får nu sitt lystmäte när Callaway lanserar Apex Pro Series.


I den här lanseringen ingår förutom Apex Pro-järnen, players distance-järnklubbor som ser riktigt fina ut, även halv- och helbladen Apex CB och Apex MB som vi lär få se mycket av på touren. Till det kommer Apex UT, en utility-klubba, det som en del kallar driving iron, och Apex UW. Den sista klubban är en spännande "uw" i sammanhanget –något mittemellan en hybrid och en fairwayklubba, sannolikt mest för tourspelare som vill ha fler options från tee, från ruffen och för långa inspel.


Apex, the now iconic Callaway franchise that effectively invented the players’ distance category, takes a significant step forward with the launch of Pro Series. Our Staff Professionals are uncompromising in what they expect and working closely with our design team, Pro Series genuinely represents the ultimate family of high-performance, beautifully-crafted products for the game’s most accomplished players. Dave Neville, Senior Director, Brand and Product Development, Callaway Golf

Apex Pro

Det här är som nämnts järnklubbor i den så populära Players Distance-kategorin som lär hamna i många bagar om än kanske inte på touren. Callaway kallar den själva för "performance players iron" och utlovar exceptionell längd med precision i tourklassen.


Det handlar om en innovativ, smidd och ihålig multimaterialkonstruktion som tillsammans med Callaways patenterade mikrosfärer ska leverera enastående känsla. Progressivt konstruerade träffytor ger mer kraft med de långa järnen och bättre precision med de korta järnen medan en dynamisk suldesign ger bättre kontakt med marken och bättre bollträff.


Klubborna är måttligt strongloftade (PW är 45°) och Callaway vill gärna promota combo-set där man vid en utprovning kan hitta rätt kombination av Apex Pro Series-järn och fixa svingvikten via bakvikten som är densamma genom hela serien.


Du kan köpa Apex Pro som J3–AW och sannolikt lär just järntrean med sina 19 grader loft inte vara någon storsäljare. Men kul att den finns iaf.


Apex CB

Det här är ett halvblad främst avsett för tourproffs och elitspelare som vill ha lite (med betoning på lite) hjälp. Callaway kallar den för "Tour-cavity back" och här finns en smidd konstruktion för härlig känsla, exakt kontroll och möjlighet att forma slag.

Huvudet är smitt i ett stycke med en femstegsprocess och tyngdpunkten är progressivt placerad för att ge högre slag med långa järn och mer kontroll och spinn med de korta järnen. Här finns också samma dynamiska sulkonstruktion som på Apex Pro samt bakvikten för svingviktsjustering.


Intressant är att Callaway verkar ha valt att kalla de kortare klubborna för 10 och 11 istf P och A – det handlar då om järnklubbor med 46 och 50 grader loft. Även här kan du få en järntrea, dock med "bara" 20,5 grader loft. Endast för högerspelare tyvärr.


Apex MB

Apex Pro Series riktiga blad är så klart Apex MB, smidd i ett stycke för maximal känsla och kontroll. Även här finns progressivt placerad tyngdpunkt samt den dynamiska suldesignen. Men det är ingen tvekan om att här handlar det om att man själv som spelare ska stå för merparten av prestandan.


För puristerna är det här en bladklubba som är alldeles för "busy" och påminner om hockeyfrillans "business in the front, party in the back". Det är förvisso en elegant design med rena linjer, men bakvikten för svingviktsjustering (som gör att den ska passa i comboset) är inget för mitt öga iaf.


Tillgänglig som J3–J11 med samma loftprogression som Apex CB och även här endast för högerspelare.


Apex UT

Utility-klubban Apex UT är mer kompakt än sin föregångare och finns som järntvå, järntre eller järnfyra och lär främst användas från tee. Smidd konstruktion med Forged 455 Face Cup ska ge exceptionell längd och kontroll medan seriens dynamiska suldesign bidrar till lite förlåtande egenskaper och konsekvent bollträff.


Sannolikt lär en del som köper combo-set ha en sån här som sin längsta järnklubba. Och för detta syfte finns den tidigare nämnda bakvikten även här.


Apex UW

Det är en fågel. Det är ett flygplan. Det är Stålmannen. Ungefär så går tankarna när man ser Callaways nya Apex UW. En så kallad utility wood som är ett mellanting mellan hybrid och fairwayklubba. Här erbjuds mångsidighet och kontroll som lär göra att tourspelarna väljer den här i stället för en hybrid eller högloftad fairwayklubba.


I en kompakt profil finns AI-designad Batwing-teknik och C300 Face Cup samt en Cutwave Pro Sole. Det är en klubba för spelaren med fantasi och som vill göra lite mer än bara mata bollen framåt - oavsett om det är från tee, på fairway eller från ruffen.


Tillgängliga loftalternativ är 17, 19 och 21 grader – den sista dock bara för högerspelare.


Priserna är tyvärr som de är nuförtiden, med en allt svagare kronkurs och ökade kostnader i alla led. Du får ge 2500 spänn per järnklubba (enhetspris för alla tre modellerna), 3299 för en Apex UT och 3999 för Apex UW.


Du kan förbeställa från och med 18 augusti och den åttonde september dyker de upp i shopparna så du kan känna och klämma på dem.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page