top of page

Förbättra din golf med Kinexit


För den som satsar pengar på utrustning och lektioner, men negligerat att också tänka på sin fysträning finns massor av alternativ. Ett av de bättre kan vara Kinexit – en smartphone-app där du får individuellt anpassad träning efter dina förutsättningar.


Jag tränar lite på måfå och ofta i grupp på Golfarenans utmärkta pass. Men för den som vill fokusera mer på att också träna rätt är det nog PT som gäller. Kostar en del, men ger bäst utdelning på kortast tid. För den som också tar lektioner är det så klart bäst om golftränaren och din PT samarbetar så att dina övningar är rätt för just din golfsving.


Ett alternativ till en PT är att via din golftränare använda en app i din smartphone för att få de övningar du ska göra för att slå längre, rakare och bättre. En sådan app är Kinexit – som jag hört talas om i förbifarten, men hade lyckats glömma helt innan jag gjorde ett nedslag på utmärkta Bokskogen Golf Academy och fick en bättre förklaring.


Här gör du på egen hand eller tillsammans med din golftränare en screening som visar ditt nuläge och sedan får du via en AI-driven motor hjälp med rätt övningar för just dig. Regelbundna kontroller både på egen hand och tillsammans med din golftränare gör att ni tillsammans kan följa utvecklingen och anpassa övningarna efter hand.


Övningarna kan vara hur avancerade eller hur enkla du vill. 15 minuter i vardagsrummet eller 45 minuter på gymmet – appen serverar dig rätt övningar för tillfället. Det viktigaste är de centrala delarna av kroppens funktion till balans, stabilitet, rotation och kraft, med störst fokus på fotledernas rörlighet samt rotation i höft/axlar.


Det bästa i kråksången kan faktiskt vara priset. Om din golftränare arbetar med Kinexit så har han eller hon sannolikt tagit en licens så att ditt Kinexit-abonnemang ingår i priset för ditt träningspaket. I Sverige finns cirka 75 klubbar/golfakademier som erbjuder Kinexit.

Om du blir intresserad, men inte får Kinexit via din golftränare kan du ladda ned appen och ta ett kostnadsfritt tvåveckorsabonnemang och testa.

Comments


bottom of page