top of page

Fairwayklubbor och hybrider i G430-serien

Som vanligt är det drivers som får mest uppmärksamhet, men när Ping nu lanserar G430-serien förtjänar även fairwayklubborna och hybriderna en titt.När jag packade upp nya G430 var det kanske träfemman som jag föll för först. Den har en skön lågprofilform och sitter perfekt intill bollen. Den går långt och högt och är perfekt både för att langa in bollen på två efter en bra drive på ett par 5-hål och för att gräva ut bollen ur ett tufft ruffläge.


Även hybriderna jag provade, en 22-gradare och en 26-gradare (ersätter järnfyra och järnfem i min bag) var riktigt sköna och bra, men efter att jag misshandlat dem rätt grovt i både bunkrar och lite grusiga rufflägen är det nästan redan dags att fixa till dem. Den fina mattsvarta finishen är av någon anledning lite repig både här och där …


Teknik och specifikationer – G430-fairwayklubborAlla nya G430-fairwayklubbor har försetts med samma Carbonfly Wrap-teknik som LST-drivern har. Den lätta kolfibertoppen gör att massa kunnat omfördelas för mer längd genom att tyngdpunkten sänkts och placerats mer i linje med träffen, vilket ger högre och längre slag för alla de tre modellerna. Även fairwayklubborna har fått ett bättre ljud och en tungstenvikt gör dem mer förlåtande och lättspelade.


Kvar från föregående generationener är FaceWrap och Spinsistency som ger mer konsekventa resultat över hela träffytan. FaceWrap innebär att träffytan i maraging-stål går över kanten både uppe och nere, vilket ger större flexibilitet och högre bollhastighet. Med Spinsistency får träffytan en variabel rullradie som ger bättre prestanda över hela ytan (särskilt lågt på träffytan) med mindre spinn och högre bollhastighet.


MAX är som vanligt den mest mångsidiga varianten och finns i fyra loftalternativ, 3W/15°, 5W/18°, 7W/21° och 9W/24°. SFT finns i tre alternativ, 3W/16°, 5W/19° och 7W/22° samt har lägre svingvikt för att bidra till att få huvudet square i träffen.Med Trajectory Tuning 2.0 kan alla G430-fairwayklubbors loft justeras 1,5 grad upp och ned medan lie kan sänkas till tre grader mer flat än standard.


Teknik och specifikationer – G430-hybriderÄven hybriderna i G430-serien har försetts med fairwayklubbornas tekniska finesser, Carbonfly Wrap, Facewrap och Spinsistency. Det här ger dem den fart och prestanda som golfare behöver för att slå alla olika typer av slag.


Hybriderna finns i sex olika loftalternativ, 2H/17°, 3H/19°, 4H/22°, 5H/26°, 6H/30°, 7/34°, och är utmärkta alternativ till mellanjärn och långa järn. Den lätta hoseln har åtta olika inställningar för loft- och lie-justering så att du kan få önskad bollflykt och optimala resultat.


“Våra hybrider blir alltmer populära”, säger Solheim. ”Det har blivit en av våra mest framgångsrika kategorier, lite i skymundan. De har fått ett rykte om sig att vara lättslagna och pålitliga alternativ till de långa järnen, till stor del tack vare de förlåtande egenskaperna. Att de nu går ännu längre än tidigare är ytterligare en anledning till att testa en PING G430-hybrid.”


Ping skickar inte längre med Arccos-sensorer i greppen, men du som vill hålla koll på ditt spel med den utmärkta analysen kan scanna en QR-kod på en dekal som sitter på greppet så får du sensorer hemskickade (och en gratis provperiod).


Du kan prova ut fairwayklubbor och hybrider i G430-serien från och med 27 januari. Du får betala 4295 kronor för fairwayklubborna respektive 3695 kronor för hybriderna.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page