top of page

Full fart med Cobras nya Aerojet-familj

Aerojet-familjen består av drivers, fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor som Cobra har packat smockfulla med innovativ teknik för hög bollhastighet och förlåtande egenskaper.

Med sitt fortsatta engagemang för innovation i golfbranschen har Cobra utvecklat helt nya Aerojet-familjen med drivers, fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor – alla fullpackade med teknik som ger dig hög bollhastighet och förlåtande egenskaper så att du kan spela bättre golf och har roligare på golfbanan.


Tre drivers i Aerojet-serien

De tre Aerojet-drivermodellerna Aerojet LS, Aerojet och Aerojet MAX bygger på den tidigare LTDx-seriens design- och prestandaegenskaper med en innovativ ny aerodynamisk form som ger högre klubbhastighet.


Alla tre modellerna har PWR-BRIDGE Weighting Technology, en internviktning med inre brostruktur som gör att vikten svävar ovanför sulan och tillsammans med en tunn kolfiberkonstruktion i både topp och sula placerar tyngdpunkten lågt och nära träffytan. Den "flytande" vikten gör att sulan kan vara mer flexibel och därmed ge bättre energiöverföring i träffen.


För första gången någonsin har Cobra försett sina drivers med PWRSHELL och HOT Face, vilket ger maximal flexibilitet för högre bollhastighet och högre utgångsvinkel. Träffytans variabla tjockhet är framtagen med artificiell intelligens för att ge konsekventa resultat över en större del av ytan.

De tre modellerna är fundamentalt olika,

Standardmodellen Aerojet passar de flesta spelare och har aerodynamisk form för högre klubbhastighet samt en bakviktning för neutral bollbana med en imponerande kombination av förlåtande egenskaper och hög hastighet för maximal längd.


Aerojet LS har en aggressiv aerodynamisk form och är utvecklad för bättre spelare med låg utgångsvinkel och lågt spinntal för maximal kontroll över bollbanan. I sulan finns två vikter som kan bytas för att justera bollbana och bollflykt.


Den mest stabila och förlåtande modellen är Aerojet MAX som även den har två vikter i sulan. Här kan man välja på en hög bollbana med svag draw eller maximal slice-kompensation för att ge de spelarna längre och rakare slag.


Det finns även en specifik damversion av Aerojet MAX i silver och blått i stället för herrklubbornas rött, vitt och blått.


Cobra Aerojet fairwayklubbor och hybrider

Fairwayklubborna i Cobras Aerojet-familj bygger i stor utsträckning på samma teknik som drivermodellerna och finns i tre versioner med motsvarande målgrupp.


Aerojet har en fast bakviktning som gör den mer förlåtande medan PWR-BRIDGE vikten ger hög bollhastighet med relativt låg spinn. Aerojet LS är för bättre spelare med hög fart som vill ha maximal bollhastighet, lite backspinn och möjlighet att kontrollera bollbanan. Aerojet MAX är den mest förlåtande modellen och har högst bollbana samt kan justeras för att motverka slice.


Hybriderna i Aerojet-serien har en form som gör det lätt att komma åt bollen, är väldigt förlåtande och har hög bollbana. De passar bra för spelare som vill byta sina långa järnklubbor mot något mer lättspelat och finns även med Cobras ONE Length-specifikation


Cobra Aerojet järnset

Cobras Aerojet-järnklubbor är fullpackade med teknik som ger dem en unik kombination av förlåtande egenskaper, längd och härlig känsla. Cobra menar att det här är de bästa klubbor de någonsin gjort för medelgolfare – och då har man ändå en lång historia av att göra golfen roligare för vanliga spelare.


Med mer förlåtande klubbor som har högre bollbana och går längre är filosofin bakom Aerojet att om det blir lättare att spela golf så blir det också mycket roligare. Liksom övriga Aerojet-klubbor finns här såväl PWR-BRIDGE-viktning där brokonstruktionen ersätts med ett skum som ger mer flexibel träffyta, högre utgångsvinkel och mer spinn, vilket för medelgolfaren innebär mer längd.


Den smidda PWRSHELL-träffytan har en konstruktion som går in i sulan för större flexibilitet och utökad sweetspot för mer konsekventa längder även vid orena träffar. Den variabla tjockleken är AI-designad för att ge enhetlig bollhastighet och precision över 15 olika punkter via så kallad H.O.T Face Technology (Highly Optimized Topology).


Konstruktion bidrar också till en härlig mjuk bollträff och ett riktigt skönt ljud, som förbättras ytterligare av den vibrationsdämpande plattan huvudets baksida.


Naturligtvis finns Aerojet-järnklubborna också i ONE Length-specifikation så att du kan ha samma uppställning och samma sving för alla järnslag, och därmed få en jämnare bollträff och ett jämnare spel. Standardsetet består av järnsex till pitching wedge och en sandwedge.


Tillgänglighet och priser

Hela Aerojet-serien kommer till butik redan den 10 februari och priserna ligger på 5800 kronor för drivers, 3500 kronor för fairwayklubbor, 2700 kronor för hybrider och 8500/9500 för ett järnset med stål- respektive grafitskaft.


Du köper Cobra-klubbor i alla välsorterade shopar samt online. Läs mer på www.cobragolf.com.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page