top of page

Låt wedgen välja dig!

Köp inte bara wedgar på känn, prova ut dem ordentligt så att du får grejer som passar dig. Det är enklare och snabbare än du tror med Titleists Vokey Wedge Fitting App.Jag hade förmånen att vara med när Titleists Ennis Myndel höll en liten utbildning i hur Titleists Vokey Wedge Fitting App används för att hjälpa spelare att hitta rätt uppsättning wedgar i den veritabla djungel av loft, bounce och sulslipningar som finns att tillgå i nya SM10-sortimentet.

 

Förr köpte man golfprylar mest på känsla, men nuförtiden bygger nästan alla köp på en custom fitting i någon form. Och wedgar, som ju är bland de viktigaste klubborna i bagen för scoring, är numera inte heller något undantag. Om du är sugen på nya Vokey-wedgarna SM10 så gå till närmaste pro som kan hjälpa dig att hitta rätt wedge för dig. Eller som Bob Vokey och Titleist själva säger, låta wedgen välja dig.

 

Det börjar med en del enkla frågor. Höger- eller vänsterspelare, handicap, hur min uppsättning wedgar ser ut idag samt lite fakta om de banor man spelar mest. Jag lirar mest i Tylösand där det är ganska mjuka förhållanden medan bunkrarna är lite tyngre – och så fick jag ärligt erkänna att mitt självförtroende i bunkrarna kanske inte alltid är 100 procent (även om jag ibland är ganska vass och till och med ger andra tips).

 

Sedan var det dags att dra på en golfhandske och slå några bollar. Eftersom det är vinter och kallt stod vi inne i Tylösands Golfshops nya Trackman-studio och slog på Titleists utmärkta RCT-bollar som ger möjlighet att mäta spinntalet när man slår bollar inomhus.

 

Jag fick slå med mina egna wedgar, tre fulla slag med varje och så tre halvslag/pitchar med 56- och 60-gradaren. Efter varje slag fick maskinen tänka lite grann och analysera mina klubb- och bolldata innan den pep till och jag fick slå nästa slag.

 

När processen var slutförd gjordes ett antal beräkningar ”bakom kulisserna” och så fick jag en rekommendation om vilka wedgar jag skulle ha. Jag levererar klubban ganska neutralt till bollen på mina fulla slag och är lite brant med mina halvslag/pitchar, vilket gav rekommendationen nedan.

 

Eftersom jag också spelar en hel del på Golfarenan, där det är betydligt fastare underlag, justerade Ennis förutsättningarna och då ändrades procentsatserna lite eftersom sulans slipning bygger mycket på hur spelytorna är – däremot förändrades inte rekommendationen när jag bad om att få ändrat mitt självförtroende i bunkarna (ibland är jag en riktig stjärna, det går lite i vågor).

 

Efter en sån här utprovning kan man med fördel slå några slag på den typ av spelyta man oftast spelar på och se hur det känns. Det är ju faktiskt inte riktigt samma sak inomhus och på matta. Men att ha ett par-tre olika alternativ är stor skillnad jämfört med att stå med den gaziljon olika alternativ som Titleist erbjuder och klia sig i huvudet.

 

Läs mer på Titleist.se eller boka en wedge-utprovning direkt hos din pro.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page