top of page

Nya P·UDI och P·DHY från TaylorMade

TaylorMade Golf presenterar helt nya, tourinspirerade P·UDI och P·DHY med penetrerande prestanda och maximal mångsidighet.


 

TaylorMade Golf, med branschledande prestanda och innovation, presenterar de senaste tillskotten i P·Series-familjen med helt nya P·UDI och P·DHY. Från penetrerande prestanda till maximal mångsidighet ger helt nya P·UDI och P·DHY golfspelare på alla nivåer möjlighet att välja bollbana och använda långa järnklubbor som är optimala för dem.

 

P·Series har mångsidighet på en helt ny nivå

 Under forskningen som ligger till grund för TaylorMades nästa iteration av utility-järnklubbor ville ingenjörs- och produktutvecklingsteamen förstå vilken typ av golfspelare som väljer att använda utility-järnklubbor. Forskningen visade att de flesta som använde UDI var bättre spelare, men det är ändå många medelhandicappare som spelar utility-järnklubbor. De flesta DHY™-spelare finns i handicapintervallet 6–18.

 

Nästa fråga de ville ha svar på var vilka de längsta järnklubborna är som de här spelarna har i sina bagar? De allra flesta svarade att de spelade med en aktuell P·Series-produkt.

 

När vi blickar in i framtiden, utöver tekniken och designspråket, är det spännande att positionera om våra utility-järnklubbor till P·Series-familjen. P·UDI är lätt att para ihop med spelare som idag spelar en P·Series-produkt och P·DHY är ett extremt förlåtande alternativ för spelare på alla nivåer. Det passar utmärkt att ge de här spelarna den prestanda de vill ha i den här kategorin. – Matt Bovee, Director of Product Creation, Iron and Wedge

 

Tourinspirerad form


 P·UDI och P·DHY har en modern design med Pearl Satin-finish och spegelblank, svart upphöjning över mitten. De olika järnklubborna har utvecklats för att passa in sömlöst med övriga P·Series-järnklubbor och passa mer nogräknade spelares öga. P·UDI har former som är inspirerade av arbetet med tourspelare för att skapa en traditionellt formad järnklubba som ger självförtroende och är lättspelad.

 

P·UDI har en medelbred sula som dock är smalare än på den mer förlåtande P·DHY. P·UDI har dock ett mer kompakt huvud, jämfört med att använda P·790™, vilket gör den till ett alternativ till andra P·Series-produkter för långa järnklubbor.

 

När det gäller träffytans form är P·UDI en traditionellt formad järnklubba med högre träffyta, smalare topplinjer och mindre offset än tidigare TaylorMade UDI-produkter med en antydan till bakre ribba som ger självförtroende över bollen. P·UDI har en märkbart kortare bladlängd än P·DHY, med ungefär fem millimeter. Trots att P·UDI är mer kompakt är den ändå extremt förlåtande.

 


P·DHY handlar om positionering av tyngdpunkten via formen med en något högre tå, mer bakre ribba synlig över bollen och en lågprofilträffyta som bidrar till att sänka tyngdpunkten och ge högre utgångsvinkel. Den bredare sulan bidrar till ytterligare förlåtande egenskaper i kontakten med marken, vilket ger större mångsidighet.

 

Nyckelteknik för P·Series

En ny intern viktningsstruktur är utvecklad för högre utgångsvinkel, mer förlåtande egenskaper och mer konsekventa resultat samt kombineras med beprövad teknik, som det smidda och ihåliga huvudet med het 4140-träffyta, SpeedFoam Air™, Thru Slot Speed Pocket™ och upp till 26 gram tungsten.

  

P·UDI och P·DHY har avancerad bakre vägg med Thick-Thin-konstruktion, ljudstabiliseringsribba och noggrant fördelad massa som maximerar de förlåtande egenskaperna. Varje enskild järnklubba är individuellt optimerad med vartenda gram strategiskt placerat för att uppnå specifika prestandamål med en smidd premiumkänsla.

 

Prestandaskillnader mellan P·UDI och P·DHY

 Tyngdpunktens placering i varje enskild järnklubba är den främsta skillnaden mellan P·UDI och P·DHY. P·UDI har medelhög tyngdpunkt rakt bakom träffytans centrum, vilket ger en mer penetrerande och medel till låg bollflykt medan P·DHY har en lägre tyngdpunkt som gör det enklare att slå bollen med en medel till hög bollflykt. Jämfört med en hybrid eller högloftad fairwayklubba har både P·UDI och P·DHY fortfarande en lägre bollbana.

 

Efter omfattande tester ville TaylorMade utveckla utility-järnklubbor med en lägre bollbana samt möjlighet att generera mer spinn för att ge kontroll över bollbanan och få stopp på bollen vid inspel till korta par 5-hål eller långa par 3-hål.

 

Tester visar att P·UDI är mer förlåtande än P·790 medan P·DHY är den mest förlåtande järnklubban av TaylorMades alla järnklubbor. Detta gör P·DHY till ett perfekt alternativ för spelare som vill ha en ersättning till en lång järnklubba eller som har problem med att slå högloftade fairwayklubbor.

 

Priser, tillgänglighet och specifikationer

 P·UDI och P·DHY kan köpas från och med 3 maj för 3 299 kronor. Båda järnklubborna finns för höger- och vänsterspelare med UST Mamiyas Recoil DART-skaft i 105 X, 90 S och 75 R (endast för P·DHY) med Golf Prides Z-Grip 52g 0.580 (Black/Grey). Fler skaft- och greppalternativ är tillgängliga vid custom-beställningar.

 

Loftalternativen för P·UDI är 2-17°, 3-20° och 4-22° medan P·DHY finns som 2-18°, 3-20° och 4-22°.

 

Läs mer på Taylormadegolf.eu

0 kommentarer

Comments


bottom of page