top of page

Nya Spider-putters från TaylorMade: Spider GTX och Spider GT MAX

Uppdaterat: 27 jan. 2023

En putter tillgänglig i flera olika färger och en putter med två skjutbara tungstenvikter som hjälper dig att räta ut din puttning är de två teman som gäller när TaylorMade släpper två nya putters i Spider-serien: Spider GTX och Spider GT MAX.


TaylorMades populära Spider-serie utökas 2023 med två nya modeller, Spider GTX och Spider GT Max.


SPIDER GTX

Spider GTX kombinerar de bästa egenskaperna i de ikonförklarade modellerna Spider Tour och Spider X med ett komplett sortiment av färgalternativ, allt från klassiska färger som vit, silver och svart till djärvare kulörer som röd, isblå och rosa.


Bland egenskaperna för Spider GTX finns beprövad teknik som True Path Alignment, som gör det enkelt att sikta rakt mot målet, och PureRoll² som ger konsekvent rull. På baksidan sitter en 154 gram tung stabilitetsribba, vilket motsvarar 45 procent av putterns totalvikt, som placerar tyngdpunkten långt bak i huvudet.


Spider GTX är konstruerad för att främja en stabil puttrörelse och för att motverka att putterhuvudet vrids i träffen. Den koncentrerade massan i huvudets bakdel gör att Spider GTX är en av Spider-seriens mest förlåtande putters med ett MOI-tal (motstånd mot vridning) på över 5300.Den har en särpräglad vingstruktur, ett estetiskt kännetecken för Spider-familjen. Mjuka linjer och skarpa vinklar ger tillsammans ett visuellt slående intryck av puttern som sitter perfekt intill bollen.


"Spider GTX bygger på Spider X och Spider Tours prestanda och former. Det är två av TaylorMades mest hyllade putters och vi har fokuserat på stabilitet och konsekventa resultat samt att erbjuda fler färgalternativ för att tilltala ett brett spektrum av spelare på alla nivåer." - Bill Price, Senior Director of Product Creation, Putters & Wedges

Multimaterialkonstruktionen består av ett huvud som är 100 procent precisionsfräst i 6106 aluminium, vilket gav ingenjörerna möjlighet att använda en infärgningsprocess med PVD-anodisering för att ge en premium-look med förbättrad slitstyrka och stort motstånd mot repor, skav och slitage.


SPECIFIKATIONER, PRIS OCH TILLGÄNGLIGHET

Spider GTX kan förbeställas från 20 januari och kommer till butik den 24 februari med ett cirkapris på 3 999 kronor. Tillgängliga standardlängder är 33", 34" och 35" (olika färg- och infästningsalternativ är endast tillgängliga i begränsade längder). Finns i sex olika slående färger: Vit, silver, svart, röd, isblå och rosa. Armlock-alternativ med face balance tillgängligt i 40" och 42" (endast silver).


MySpider GTX

MySpider GTX är putteranpassning på högsta nivå, med fler alternativ än någonsin för att göra en TaylorMade-putter personlig. MySpider GTX är endast tillgänglig via TaylorMadeGolf.com och har ett cirkapris på 5 199 kronor. Komplett lista med alternativ:

· 13 färgalternativ för toppen

· 22 färgalternativ för träffytans insert

· 14 alternativ för färgfyllningar

· Infästningsalternativ: L-Neck (endast höger), Short Slant, Single Bend, Centre Shaft (endast höger)

· Alternativ för siktlinjen: kort linje, en linje, en prick (ej för centerskaftad infästning), tre prickar (ej för centerskaftad infästning)

· Med eller utan True Path Alignment

· Alternativ för bakvikt och dekal Svart eller silver

· Skaftalternativ: svart eller silver


SPIDER GT MAX: JUSTERINGSMÖJLIGHETER PÅ EN HELT NY NIVÅSpider GT Max har två 40 gram tunga skjutbara tungstenvikter som kan placeras för att anpassa tyngdpunktens placering och huvudets tåhäng och rotation av träffytan. Med den här konstruktionen kan TaylorMade täcka ett tyngdpunktsintervall som omfattar nästan alla tidigare Spider-putters av mallet-stil samtidigt som det bidrar till att minimera feltendenser för specifika puttrörelser.


För spelare som brukar missa puttar vänster kan träffytans rotation minskas genom att vikterna placeras i position 1 (längst bak). För spelare som missar höger kan position 3 (längst fram) bidra till att stänga träffytan snabbare. Om du inte har en konsekvent miss och vill ha större mångsidighet är position 2 ett neutralt alternativ. Spider GT Max är utformad för att golfspelare ska kunna anpassa puttern till sin puttrörelse och bli mer pricksäker på greenerna.


För att testa teorin genomförde TaylorMade speltester med dussintals spelare i syfte att se om justeringsmöjligheterna i Spider GT Max kunde ge förbättringar på green. De samlade in data om hundratals puttar med vikterna i olika positioner och hittade statistiska variationer av träffytans vinkel i träffen beroende på om vikterna var längst bak eller längst fram. Med vikterna längst fram hade spelarna konsekvent en mer stängd träffyta i träffen, och tvärtom när vikterna var längst bak.


"Vi uppmuntrar spelare att lägga lite tid på att fundera ut vilken tendens de har i sin puttning. Genom att veta hur ofta du missar kan du placera vikterna i Spider GT Max så att de motverkar dina tendenser och hjälper dig att mer konsekvent slå puttarna på rätt linje. Varför ändra din puttrörelse när du kan ändra putterns inställningar?" - Bill Price, Director of Product Creation, Putter & Wedge

Spider GT Max har en silveranodiserad finish med TaylorMades berömda True Path™-teknik. Det lätta huvudet är precisionsfräst i aluminium och ger puttern en premium-look vid bollen samt gör den mer motståndskraftig mot repor och skav än lackade putterhuvuden. Sulplattan i stål och de skjutbara tungstenvikterna har en slitstark, svart PVD-finish. Spider GT Max erbjuds med två infästningsalternativ (short slant och single bend) så att spelare kan välja offset och tåhäng som passar deras puttrörelse.


SPECIFIKATIONER, PRIS OCH TILLGÄNGLIGHET

Spider GT Max kommer till butikerna längre fram i vår med ett cirkapris på 5 199 kronor. Tillgängliga längder är 34" och 35" både med small slant och single bend.

0 kommentarer

Comments


bottom of page