top of page

Nya TP5 och TP5x från TaylorMade – bättre och med fler alternativ

TaylorMade presenterar nya 2024-versioner av de mycket populära premiumbollarna TP5 och TP5x. Bättre prestanda och bättre känsla utlovas, liksom ett antal Pix-alternativ.TaylorMade kallar sina TP5/TP5x för ”den mest kompletta tourbollen” och den senaste evolutionen av de två bollarna har försetts med en helt ny Speed Wrapped Core som ger bättre ljud och känsla samt prestanda som gör TP5x till TaylorMades hetaste tourboll medan TP5 är den mjukaste tourbollen.

 

Sedan debuten 2017 har TP5/TP5x-serien konsekvent levererat premiumresultat på golfens alla nivåer. Den egenutvecklade femdelskonstruktionen har genomgått en konstant evolution för bättre prestanda från tee till green med tekniska genombrott för mer längd, bättre stabilitet i vinden och större kontroll kring greenerna.

 

2019 lanserade TaylorMade sitt Speed-Layer System med HFM (High-Flex Material) i sin TP5/TP5x-konstruktion, vilket låste upp nya nivåer av bollhastighet för alla golfspelare. 2021 byggde man vidare på detta genom att introducera dimple-mönstret Tour Flight, en innovativ design avsedd att ge maximalt effektiv aerodynamik för minskat luftmotstånd och längre carry.

 

I en fortsatt trend av innovation och teknisk utveckling bygger 2024 års TP5/TP5x på en kombination av nya tekniska innovationer som ger den största prestandaförbättringen hittills. Störst effekt ges av den unika kärnan Speed Wrapped Core som ger ett mjukare ljud och bättre känsla samtidigt som den lägger grunden för en allmänt hetare konstruktion. 2024 års TP5/TP5x använder material i kärnan som det centrala elementet i att separera känsla från längd, vilket representerar en banbrytande innovation i konstruktionen av golfbollar.

 

Det vi lärde oss av otaliga tester med både amatörer och tourspelare visar att alla, föga förvånande, föredrar ett mjukare och mer dämpat ljud i kombination med mer längd. Historiskt sett har utmaningen legat i oförmågan att förbättra den ena faktorn utan att få en negativ påverkan på den andra. Med den här kunskapen som grund utvecklade vi vår process för konstruktion av golfbollar med en unik separering av känsla och bollhastighet tack vare materialval som är ett tydligt avsteg från det konventionella. Materialframstegen ger vår TP5/TP5x-familj en position som den bästa känslan i branschen med högre bollhastigheter. – Michael Fox, Senior Director of Product Creation, Golf Balls 

 

Den patenterade Speed Gradient-konstruktionen som definierar hela TP5/TP5x-serien har i år genomgått en kritisk evolution. I 2024 års TP5/TP5x har TaylorMade använt en ny, progressiv femdelskonstruktion baserat på Speed Wrapped Core som optimerar variabel styvhet mellan kärna- och mantellager. Det här ger mindre spinn med driver och långa järn samtidigt som det ger större spinnkontroll med wedgarna. Det är den här skillnaden i spinn med driver och wedge som maximerar möjligheterna i femdelstekniken och gör att nya TP5/TP5x kan bibehålla den ledande positionen som den mest kompletta tourbollen.


 

Skillnaden mellan TP5 och TP5x 

TP5 och TP5x representerar två tydliga alternativ som uppfyller olika önskemål. TP5 är TaylorMades mjukaste tourboll med femdelskonstruktion och har en märkbart mjukare känsla samt mer spinn kring greenerna. Den här bollen passar för spelare som prioriterar känsla och finess i sitt närspel, med en boll som ger skön feedback och exakt kontroll. Nya TP5 ger mindre spinn från tee än föregående generation, men bibehåller klassens bästa prestanda kring greenerna.

 

TP5x tar platsen som TaylorMades hetaste tourboll med femdelskonstruktion. Den här konstruktionen prioriterar bollhastighet och är det perfekta alternativet för spelare som vill ha högre fart i träffen. Nya TP5x har också reducerat spinntal med driver och långa järn, med ett fokus på längd utan att kompromissa med kontroll kring greenerna. Den ger enastående prestanda för spelare som vill ha mindre spinn från tee samtidigt som den ger högre bollhastigheter än föregående generation.

 


Båda 2024-modellerna har reducerat spinntal med driver och långa järn med bibehållet spinntal med wedgar (jämfört med föregående generation), men skillnaden i spinn är fortfarande den största faktorn som skiljer TP5 från TP5x. TP5 genererar mer spinn med wedgarna medan TP5x reducerar spinntalet mer med drivar och långa järn samt har en flackare bollbana.

 

När det kommer till kritan handlar valet mellan TP5 och TP5x om individuell spelstil och personliga önskemål, och TaylorMade ger spelare möjlighet att välja en ball som passar deras specifika behov. Oavsett om mjuk känsla och mer spinn är viktigast eller om maximal bollhastighet är högsta prioritet så erbjuder TaylorMades TP5 och TP5x alternativ för många olika typer av spelare utan att kompromissa med prestandan från tee till green.

 

Helt nya TP5/TP5x pix med ClearPath Alignment 

2024 års TP5/TP5x pix är golfbollar som bygger på den banbrytande visuella tekniken ClearPath Alignment, tourens mest spelade heltäckande visuella teknik. Jämfört med tidigare generationer har den nya modellen en längre centrumlinje och större färgkontraster, vilket gör det enklare för spelare att sikta rätt samtidigt som det ger mer exakt feedback på greenen.

 

Som ett svar på feedback från både konsumenter och tourspelare har den nya pix-grafiken förändrats från en "rörelsetriangel" till en diamantform som också arrangerats om med en mer centraliserad orange färgpalett. Den här justeringen ger färgen större genomslag och flyttar strategiskt bort svarta element från centrumlinjen, vilket förbättrar synligheten och gör siktet ännu mer användarvänligt.

 

Den nya generationen av ClearPath Alignment representerar ett betydande framsteg för visuell innovation, med förbättrad synlighet och tourmeriterad funktionalitet som sikthjälpmedel på green samt för att utvärdera puttrörelsens kvalitet. Den här tekniken är inspirerad av feedback från några av världens bästa spelare och är ett bevis på TaylorMades engagemang för prestanda, precision och att bryta mot traditionerna. TP5/TP5x pix, med sin flerfärgade högkontrastgrafik, säkerställer exceptionell synlighet i alla förhållanden, vilket ytterligare förbättrar spelarens upplevelse på banan.

 

Nya standardalternativ och MySymbol-program

TaylorMade utökar sitt omtalade TP5 pix Limited Edition-program, känt för ikonförklarade designer som TP5 pix Pickle och TP5 pix Poker. I det utökade sortimentet kommer utvalda erbjudanden att säljas via ett begränsat antal butiker samt på TaylorMadeGolf.com. Utöver det kommer den nya MySymbol-kollektionen i Europa att innebära en helt ny nivå av anpassade och personliga golfbollar. MySymbol erbjuder pigga logo-alternativ med ett spännande sortiment av designer.

 

Dessutom bidrar Team TaylorMade-spelarna aktivt med unika MySymbol-designer för att visa upp sina personligheter och intressen. Dessa exklusiva designer kommer att få premiär på tourerna 2024.

 

Pris och tillgänglighet

2024 års TP5 och TP5x finns i både vitt och gult och kommer till butik 15 februari 2024 med rekommenderat cirkapris på 699 kronor per dussin. Nya TP5/TP5x pix kommer att ha ett rekommenderat cirkapris på 729 kronor per dussin.

 

Läs mer om TP5 och TP5x på TaylorMadeGolf.eu

 

0 kommentarer

Comentarios


bottom of page