top of page

Ping G Le3 är specialkonstruerade damklubbor för spelare med lägre svinghastighet

En komplett serie klubbor från driver, fairwayklubbor och hybrider till järnklubbor och putters - och en specialdesignad bag. Ping G Le3 är damklubborna för alla med lägre svinghastighet och ett öga för fin design.Många damer spelar med för tunga och för styva klubbor för den svinghastighet de kan uppbringa och har därför svårt att nå sin potential. Ping har alltid stått bakom damer inom golfen och när man nu lanserar nya kompletta serien G Le3 med driver, fairwayklubba, hybrid, järnklubbor och putters är det läge för alla damer med lägre svinghastighet att titta lite extra noga.


Vårt kontinuerliga åtagande att utveckla lätta och lättslagna premiumklubbor för kvinnor har sitt ursprung i PINGs långa historia av att stödja damgolfen, som sträcker sig tillbaka till tidigt 1970-tal. Det började med mina morföräldrar, Karsten och Louise Solheim, och fortsätter idag med Solheim Cup och andra initiativ för att utveckla spelet. Pings verkställande vice VD Stacey Pauwels, ansvarig för PING-produkter för damgolfare.

Hela den nya G Le3-serien bygger på lättviktsteknik som är särskilt utvecklad för damer med lägre svinghastighet och designen i marinblått, guld och silver är också lagom feminin för att tilltala den här kategorin av golfspelare. Det är också en färgkombination som för tankarna till Solheim Cup, en tävling som knappast varit det den är utan Pings stöd.


G Le3-serien erbjuder en komplett uppsättning av prestandaoptimerade och skräddarsydda klubbor som levererar ökad distans, oöverträffade förlåtande egenskaper och ett tilltalande ljud. Vid utvecklingen av serien gjorde vi även korrekt längdintervall till en hög prioritet för att hjälpa kvinnor att få bästa möjliga resultat från sin utrustning. Genom att besöka en auktoriserad PING-återförsäljare för att göra en utprovning kan man fastställa den optimala kombinationen och specifikationerna på setet. Vi är övertygade om att när utrustningen är skräddarsydd efter rätt specifikationer så kommer kvinnor att se enorma fördelar med varje klubba i bagen. Vi är glada över att kunna erbjuda denna spelfrämjande teknologi till kvinnor och med den snabba tillväxten av damgolfen, inklusive en ökad popularitet bland en ny generation golfare, ser vi fram emot att hjälpa dem att uppnå bättre resultat och ha roligare på banan. Stacey Pauwels


Du kan beställa nya G Le3-serien hos valfri Ping-återförsäljare redan idag och läsa mer om dem nedan samt på ping.com. Kittad återkommer med en grundlig test när vi fått lägga vantarna på klubborna.
G Le3-driver optimerad för lägre svinghastighet

Bagens viktigaste klubba är drivern – med en bra driver kan man sätta bollen i spel och få bättre förutsättningar både för att scora och ha roligare på golfbanan. Den mycket förlåtande G Le3-drivern är utformad för att hjälpa kvinnor med långsammare svinghastigheter att få högre bollhastighet för längre och rakare slag från tee. För att uppnå detta har PINGs ingenjörer utvecklat ett 460cc stort klubbhuvud i titan, med en smidd träffyta som är optimerad för att ge bästa resultat vid svinghastigheter på 80 mph eller lägre.


Viktiga egenskaper som tyngdpunkt och MOI är optimerade till stor del tack vare en fast vikt på baksidan av klubbhuvudet. Den låga tyngdpunkten som är placerad långt bakåt och mot hälen hjälper till att leverera snabbare bollhastigheter och högre bollflykt med tätare spridning för att leverera de förlåtande egenskaper som PING-drivers är kända för.


Kronans turbulatorer tillsammans med den patenterade Vortec-tekniken säkerställer aerodynamiska fördelar och hög effektivitet vilket resulterar i ökad bollhastighet. Faktum är att G LE 3 är PINGs längsta driver för kvinnliga golfare hittills med längdökningar på i genomsnitt 3,5 meter.


Den lätta Trajectory Tuning 2.0-hoseln möjliggör justering av loftet med plus/minus 1,5⁰ och upp till 3⁰ mer flat lie för att uppnå önskad bollflykt.Långa och pålitliga fairwayklubbor

Huvudena på G Le3-fairwayklubborna kombinerar rostfritt stål med en träffyta av maråldrat, smitt stål för att öka flexibiliteten samtidigt som man minskar spinnen för att uppnå både högre bollhastighet och bollflykt. Detta gör samtliga fairway woods till pålitliga och konsekventa val från alla delar av banan, även från tee. En lägre och mer framåtlutad tyngdpunkt som är placerad närmre kraftlinjen och ger i genomsnitt 7 meter ökad längd jämfört med föregångaren.


Träffytan är designad med Spinsistency, en innovation med variabel rullradie som resulterar i mer konsekventa slag på dåliga träffar, särskilt de som träffar lågt på träffytan och som nu, tack vare Spinsistency, ger bättre spinnresultat och högre bollhastigheter på ett mer konsekvent sätt.


Dessa förlåtande fairwayklubbor finns tillgängliga som 3, 5, 7 och 9 och har justerbart loft och lie genom Trajectory Tuning 2.0-hoseln, vilket ger optimala möjligheter till att hitta rätt specifikation och bollflykt för alla olika svingar.Lätta och lättsvingade järn

För att bygga vidare på framgångarna som de tidigare generationerna av PINGs damklubbor haft så är även G Le3 tillgänglig som en järn/hybrid-kombination så att kvinnliga golfare ska få möjligheten att skapa optimalt längdintervall mellan klubborna i setet och således uppnå mer konsekventa resultat med varje sving.


I järnklubborna av rostfritt stål uppnås högre bollhastighet och längre slag genom lägre tyngdpunkt och specialdesignade loft. De förlåtande egenskaperna, som finns hos alla PING-järn, uppnås genom tungstenvikter vid häl och tå. Detta möjliggör även en lättare svingvikt och totalvikt än tidigare modeller, vilket gör klubborna än mer lättsvingade.


G Le3-järnen är tillgängliga från 6–9 med tre wedge-alternativ (PW, UW, SW) och drar nytta av den fjädrande träffytan i kombination med PurFlex-tekniken (en multimaterial bricka på klubbhuvudets baksida). Detta ger mer fjädring i träffytan, en mjukare känsla vid bollträff och ett mer behagligt ljud. Nya bounce-profiler förbättrar kontakten med underlaget för att minimera risken för duffade slag som går för kort.


Med G Le3 SW har PINGs ingenjörer tillämpat de beprövade designattributen från den ikoniska EYE2 wedgen samtidigt som de säkerställer en modern framtoning. Dess smalare hosel, bredare sula och mer traditionella huvudform kombineras med helt maskinbearbetade skåror för att göra bunkerslagen enklare. PW och UW har också helt maskinbearbetade skåror för bästa möjliga prestanda.


Hybrider med rätt längdintervall

Övergången från järnklubbor till hybrider underlättas genom en ny längdprogression. Var och en av de fyra hybridalternativen är en kvarts tum längre för att ge mer konsekvent längdintervall mellan varje klubba. G Le3-hybriderna finns som 4, 5, 6 och 7 och är utformade för att utstråla självförtroende samtidigt som de levererar långa och höga slag som gör att greenen är inom räckhåll för alla kvinnliga golfare.


Precis som fairwayklubborna så har även hybriderna en träffyta av maråldrat stål som ger ökad flexibilitet för högre bollhastighet och längre slag. Träffytans utformning är optimerad för en lägre svinghastighet och ger konsekvent spinn, i synnerhet på slag som träffar högre på träffytan. Siktmärken i form av tre punkter på ovansidan, där den mittersta punkten är något större, gör det enkelt att sikta in sig och få bollen att starta i rätt riktning.


Lättare skaft, grepp och totalvikt

PINGs exklusiva grafitskaft ULT250 Lite och Ultra Lite används i hela G Le3-serien för att minska den totala klubbvikten samtidigt som de hjälper till att generera mer klubbhastighet och högre bollflykt. Det finns två storlekar av det bekväma Lamkin ST Soft-greppet att välja mellan (Rött -1/32 tum, Aqua -1/64 tum).Ny putterdesign för att hedra Louise Solheim

Vid utvecklingen av samtliga putters i G Le3-serien var teknologi och spelarpreferenser vägledande faktorer. Detta resulterar i fyra distinkta modeller som alla är inspirerade av PINGs långvariga rykte som branschledare inom putterdesign och prestanda.


Samtliga fyra modeller är utrustade med en tvådelad Pebax-insert som består av en mjuk framdel med grunda, PLD-inspirerade skåror och en fastare baksida för att säkerställa den optimala kombinationen av känsla, förlåtande egenskaper och längdkontroll.


Den ikoniska Anser-designen erbjuder prestanda i världsklass vilket även har gjort den till den mest framgångsrika puttern genom tiderna. Puttern har en mjuk insert över hela träffytan och ett tydligt siktstreck för att underlätta när du ska starta bollen på rätt linje.


Den nya puttern “Louise” är en mid-mallet som hyllar Louise Solheim. Formen och viktegenskaperna är hämtade från den populära DS72-modellen men skiljer sig tack vare en annan typ av hosel som gör att puttern lämpar sig bäst för golfare med en kraftigare båge i sitt puttstroke. Även denna modell har en insert som täcker hela träffytan.


För att även tillgodose de spelare som föredrar ett lite större putterhuvud med fler siktmärken så har PINGs designer-team även vidareutvecklat två populära och beprövade modeller i form av Fetch och Ketsch.


Fetch har en insert som täcker hela träffytan och passar, med sitt double bend-skaft, bäst för golfare som har en rak puttrörelse. Den skiffer-färgade PVD-finishen ger en fin kontrast mot träffytans vita insert och i kombination med siktstrecken är denna putter en dröm att sikta med. Undersidan av puttern har även en unik funktion som gör det möjligt att plocka upp bollen från hålet eller från green utan att behöva böja dig ner.


Ketsch G är en putter som är speciellt framtagen för att kunna erbjuda kvinnliga golfare en premium-putter av yttersta klass. Precis som tidigare Ketsch-modeller kombinerar man ett bearbetat 6061 aluminium-huvud med en bottenplatta i rostfritt stål för att öka de förlåtande egenskaperna och placera tyngdpunkten på ett fördelaktigt ställe för bättre precision och mer konsekventa resultat. Inserten som är ungefär lika bred som en golfboll, tillsammans med siktstrecken på ovandelen av puttern gör det enkelt att sikta in sig och starta bollen på rätt linje.


Alla fyra puttermodeller byggs med det, för G Le3-serien, specifikt framtagna PP59-greppet som ger en skön känsla och ett snyggt utseende.


G Le3 Specifikationer:

G Le3 Driver

 • Konstruerad i multimaterial: Gjutet Ti 8-1-1 huvud, smidd T9S+ träffyta, justerbar hosel i lättvikts-aluminium/thermoplast.

 • Loftalternativ: 11.5⁰ (justerbar +- 1.5⁰)

 • Huvudvikt: 190g

 • Huvudstorlek: 460 cc

 • Standardlängd: 44 ¾"

 • Standardlie: 58.5⁰

 • Standard-svingvikt: C2

 • Standardgrepp: Lamkin ST Soft Grip (Red -1/32", Aqua -1/64")

 • Skaftalternativ: PING ULT 250D (Lite och Ultra Lite flex)

 • Rek. pris: 6 295 SEK


G Le3 Fairwayklubbor

 • Konstruerade i multimaterial: Huvud i17-4 rostfritt stål, träffyta i maråldrat stål, justerbar hosel i lättvikts-aluminium/thermoplast.

 • Loftalternativ (justerbara +-1.5⁰): 3W (18⁰), 5W (21⁰), 7W (24⁰), 9W (28⁰)

 • Standardlängder: 3W (42 ½"), 5W (42"), 7W (41 ½"), 9W (41")

 • Standard-svingvikt: C1

 • Standardgrepp: Lamkin ST Soft Grip (Red -1/32", Aqua -1/64")

 • Skaftalternativ: PING ULT 250F (Lite och Ultra Lite flex)

 • Rek. pris: 3 995 SEK


G Le3 Järnklubbor

 • Konstruerade i multimaterial: Huvud i 17-4 rostfritt stål, tungstenvikter i tå/häl, aluminium/thermoplast-bricka i cavityn, HydroPearl 2.0 finish

 • Tillgängliga som 6-9, PW, UW, SW, i 10 olika färgkoder (lie-vinklar). Svart färgkod är standard.

 • Standardlängd/loft: 6i (37.13"/25⁰), 7i (36.5"/29.5⁰), 8i (36"/35⁰), 9i (35.5"/41⁰), PW (35"/46⁰), UW (35"/52⁰), SW (34.5"/56⁰),

 • Standardsvingvikt: 6i (C1), 7i (C2), 8i (C2), 9i (C2.5), PW (C4), UW (C5), SW (C6),

 • Standardgrepp: Lamkin ST Soft Grip (Red -1/32", Aqua -1/64")

 • Standardskaft: PING ULT 250i (Lite och Ultra Lite flex)

 • Rek. pris: 1 995 SEK per klubba


G Le3 Hybrider

 • Konstruerade i multimaterial: Huvud i 17-4 rostfritt stål, träffyta i maråldrat stål

 • Loftalternativ: 4H (22⁰), 5H (26⁰), 6H (30⁰), 7H (34⁰)

 • Standardlängder: 4H (39.25"), 5H (38.75"), 6H (38.25"), 7H (37.75")

 • Standardsvingvikt: C0

 • Standardgrepp: Lamkin ST Soft Grip (Red -1/32", Aqua -1/64")

 • Skaftalternativ: PING ULT 250H (Lite och Ultra Lite flex)

 • Rek. pris: 3 295 SEK per klubba om de köps individuellt, köper man hybriderna som ett järn/hybrid-komboset bestående av minst 5 klubbor så är priset samma som en järnklubba, dvs. 1 995 SEK per hybrid.


G Le3 Putters

Anser

 • Puttertyp: Blad

 • Material: Huvud i 17-4 rostfritt stål, dual-durometer PEBAX insert

 • Finish: Platinum plating

 • Standardlängd: 33”

 • Lie-alternativ: +-4⁰

 • Loft-alternativ: +3⁰/-2⁰

 • Huvudvikt: 345g

 • Puttstroke: Slight Arc

 • Rek. pris: 3 495 SEK


Louise

 • Puttertyp: Mid-Mallet

 • Material: huvud i 17-4 rostfritt stål, dual-durometer PEBAX insert

 • Finish: Platinum plating

 • Standardlängd: 33”

 • Lie-alternativ: +-4⁰

 • Loft-alternativ: +3⁰/-2⁰

 • Huvudvikt: 350g

 • Puttstroke: Strong Arc

 • Rek. pris: 3 495 SEK


Fetch

 • Puttertyp: Mid-Mallet

 • Material: huvud i 17-4 rostfritt stål, dual-durometer PEBAX insert

 • Finish: Slate PVD

 • Standardlängd: 33”

 • Lie-alternativ: +-2⁰

 • Loft-alternativ: +3⁰/-2⁰

 • Huvudvikt: 355g

 • Puttstroke: Straight

 • Rek. pris: 3 495 SEK


Ketsch G

 • Puttertyp: Mallet

 • Material: Huvud i bearbetat 6061 aluminium, bottenplatta i rostfritt stål, dual-durometer PEBAX insert

 • Finish: Anodized Deep Sea

 • Standardlängd: 33”

 • Lie-alternativ: +-2⁰

 • Loft-alternativ: +3⁰/-2⁰

 • Huvudvikt: 360g

 • Puttstroke: Straight (Även tillgänglig med Slight Arc)

 • Rek. pris: 4 895 SEK


0 kommentarer

Comentarios


bottom of page