top of page

Ping G430 MAX 10K – sanslöst förlåtande driver!

När Ping nu släpper ännu en driver i G430-serien så är det en makalös manick. G430 MAX 10K har ett MOI-tal som överstiger 10 000 g-cm² – vilket gör den otroligt stabil och förlåtande!En driver som ger dig raka och långa slag nästan hur du än träffar bollen? Ja, tack! När jag fick chansen att prova nya Ping G430 MAX 10K så var det verkligen ”som handen i handsken” eftersom jag brukar utnyttja hela träffytan (som det heter när man inte direkt lyckas nöta ut sweetspot).

 

Vår nya G430 MAX 10K blir en del av G430-familjen och är den mest förlåtande drivern vi någonsin tillverkat John K. Solheim, VD och styrelseordförande för PING.


Benämningen 10K i namnet handlar om det rekordhöga MOI-talet, över 10,000 g-cm², säger Ping. Och det kanske inte säger så mycket, men det betyder att din boll kommer att flyga enormt mycket rakare än med en vanlig driver – de gånger du missar ut mot tån eller hälen. Och för de av oss som gör det är det här en makalöst bra klubba.

 
Träffade fairway! Fantastiskt!


Under en resa till Florida före jul träffade jag så många fairways att de jag spelade med alla ville veta vad det var för klubba jag hade och var de kunde köpa den. Gissningsvis har de nu alla sprungit till sina shopar för att beställa en egen G430 MAX 10K. :D

 

Tekniskt handlar det om en 460cc-driver med Carbonfly Wrap-topp och en fast bakvikt i tungsten, vilket optimerar tyngdpunkten och ökar de förlåtande egenskaperna, reducerar backspinn och bibehåller bollhastigheten över hela träffytan.

 

Den smidda träffytan i T9S+ titan är tunnare, något lägre och har en variabel tjocklek optimerad för bättre trampolineffekt. Spinsistency-böjningen bidrar till konsekvent spinnprestanda vid träffar högt och lågt på träffytan.

 

Jag är verkligen rätt person för att testa den här drivern!


Jag spelade tidigare G430 LS, i sig en fantastisk klubba, och det här är en lite annorlunda form och med det som kallas för ”mer kraftfullt ljud”. Det är inte så störande som i Pings G410 och G425, men om jag fick välja skulle jag gärna ha tillbaka det dovare ljudet. Nåväl, en petitess i sammanhanget. Den här klubban lämnar inte min bag på ett tag!


Vill du ha en egen G430 MAX 10K kan du springa till din shop och beställa den bums. För 7 495 kronor kan du få en ”fairway finder” utan dess like.

 


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page