top of page

Ping lanserar i230 och iCrossover

En efterlängtad uppföljare till populära järnklubbor och en riktigt fräck driving iron – välkommen Ping i230 och Ping iCrossover.


 

När Ping släppte i210 för nu över fyra år sedan var det en klubba för spelare som sökte kontroll och precision – och när man nu släpper nya i230 handlar det fortfarande om just kontroll och precision, men nu får man även extra längd på köpet.


Att det tog så många år beror sannolikt på Covid, men det var också riktigt bra klubbor och många av de som köpte i210 2018 har nog bara precis börjat fundera på att byta. Och då passar det ju ganska bra att ha en uppföljare att erbjuda.


Det handlar om en järnklubba med utseende som en så kallad players iron, en järnklubba för bättre spelare, men i den kategorin är det en väldigt snäll järnklubba som efter några varv visat sig vara såväl förlåtande som lång. Den lär nog hamna i några tourspelares bagar, men jag skulle inte bli förvånad om även spelare med högre handicap blir intresserade av i230.


Bland förbättringarna som Ping har gjort är kanske det man kallar ”activated elastomer technology” den största poängen. Här handlar det om att minska vibrationer och ge spelaren bättre känsla samtidigt som ljudet förbättras. Och det är en riktigt skön bollträff! Eftersom den här biten gjorts lättare har tyngdpunkten kunnat sänkas – vilket Ping menar ger bättre längd tillsammans med tungstenvikter i tå och häl som sannolikt står för den förlåtande delen.


Den extra längden är dock inte som i en del klubbor en överraskning här och där, utan några meter som man kan lita på. Det handlar återigen om ett set med mycket konsekvent längdkontroll, vilket lär uppskattas av de bättre spelare som nämnts.


Designen är klassisk Ping och man har gjort de långa järnen lite mer kompakta än i210, men i övrigt är bladlängd, sulbredd och den lilla offset som finns ungefär som tidigare. Nytt är däremot frästa MicroMax-grooves för optimering av bollbanan och den vattenavstötande Hydropearl 2.0-finishen som ger konsekvent spinn även i fuktigt gräs.


Du kan köpa nya Ping i230 som J3 till J9, PW och UW, och kan som vanligt numera få dem i olika specifikationer: standard, Power (strongloftade) och Retro (lite svagare loft).


Ping iCrossoverI samband med lanseringen av i230 släpper Ping även en Crossover. Det som andra kallar driving iron, menar Ping är en så kallad utility. Med form som en järnklubba, men egenskaper mer som en hybrid är nya iCrossover en mycket trevlig bekantskap. Den är inte bara snygg, den är också förbaskat trevlig såväl från tee som på fairway och i lättruff.


Formen påminner om i230 och det är nog ingen större överraskning att de passar in i ”toppen” för de som vill ha ett comboset med i230 och iCrossover. Den kompakta formen har förvånansvärt mycket offset (gäller fyran, det är progressiv offset så tvåan och trean är sannolikt bättre här). Det kortare skaftet ger utmärkt kontroll utan att jag kände att jag behövde gå på mer för extra längd.


Konstruktionen med ihåligt huvud i rostfritt stål och en tunn träffyta i maraging-stål samt en EVA-polymer levererar verkligen rätt känsla och ljud för en sån här klubba. Liksom i230 har även iCrossover MicroMax-grooves och en Hydropearl 2.0-finish.


Den stora nyheten med iCrossover är den justerbara hoseln med åtta positioner som ger loftjustering i plus/minus 1,5 grader samt upright-inställningar som hjälper utprovare att ge dig den bollbana du vill ha.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page