top of page

Ping lanserar tourinspirerade s159-wedgar samt WebFit Wedge-app

Uppdaterat: 14 feb.

Ping släpper nu nya wedge-serien s159 med närspelsförbättrande prestanda, mer spinn och större kontroll kring greenerna. Samtidigt lanserar man en smart app för dig som är rådvill när du ska välja wedgar.De tour-beprövade s159 wedgarna erbjuds i 25 olika loft/grind-alternativ och är från och med idag tillgängliga för custom fitting och förbeställningar hos din vanliga Ping-hökare. Priset är 2 295 kronor med stålskaft, 2 395 kronor med grafitskaft.

 

De nya wedgarna representerar vår hittills mest omfattande och mångsidiga wedge-serie med dess förbättrade prestanda och fittingmöjligheter. De vinner redan på tourerna och vi ser många spelare som övergår till dem runt om i världen. De älskar den rena utformningen, den mjuka känslan och, viktigast av allt, förmågan att starta och spinna sina slag med precision och kontroll. Med sex olika grindalternativ utformade för att prestera i olika förhållanden och för olika slagtekniker har vi en wedge som passar varje golfare. – Ping President & CEO, John K. Solheim

 

Tourinspirerad design för alla golfare

Omfattande tester med PINGs tourspelare har hjälpt till att skapa en wedge-serie som kommer att tilltala golfare på alla nivåer. Huvudet av 8620 kolstål är gjutet i en iögonfallande form med en rakare leading edge vilket är särskilt fördelaktigt vid fulla slag. En elastomer-insert bakom träffytan bidrar till den mjuka och följsamma känslan. Vid adressering har det kompakta huvudet en förbättrad halsövergång med konstant offset som sömlöst passar in till de nya Blueprint S- och T-järnen. s159-wedgarna finns tillgängliga i två olika färger vilket gör att golfare nu kan välja mellan PINGs beprövade Hydropearl 2.0 eller Midnight, ett nytt mörkare alternativ.

 

Större kontroll för mer konsekventa resultat

Precisionsfrästa grooves hjälper till att säkerställa konsekventa resultat samtidigt som spinntalen bibehålls i olika förhållanden vilket i sin tur leder till ökad kontroll. Loftalternativen 54 till 62 har något mer tätt placerade MicroMax-skåror. Wedgarna med loft 46 till 52 är frästa för ökad kontroll på fulla slag.

 

Ur ett spinnperspektiv presterar s159-wedgarna starka resultat i företagets mycket berömda "vått till torrt" test. Det är ett test som utförs i en kontrollerad miljö där man slår 45-metersslag inomhus med fukt applicerat på träffytan och bollen. En nyckelfaktor för att validera prestanda även ute på banan.

 

Pings R&D-team har fått mycket uppmärksamhet för detta test som har visat enastående prestandaresultat på de senaste wedgarna. Det kallas även för 'sprayflasktestet' och s159 leder konsekvent över andra wedgar i detta test. Med tanke på att det är väldigt sällan en boll inte stöter på någon form av fukt eller saknad av friktion, ger den här typen av kontroll en tydlig och övertygande fördel i närspelet.


Lättanvänd, webbaserad app hjälper dig att hitta rätt grind

Den nya WebFit Wedge-appen ger golfare en snabb och enkel metod för att hitta rätt grind för just deras spel. Man svarar på en serie frågor om sitt närspel som t.ex. vilket underlag man spelar på och vilken slagteknik man har. Detta resulterar sedan i två olika förslag på grindalternativ. De kan sedan ta dessa rekommendationer och konsultera med en utprovare som i sin tur kan hjälpa att utvärdera och komma fram till vilken specifikation som passar bäst. Appen och frågeformuläret tar bara några minuter att genomföra.

 

Det är ingen hemlighet att det kan vara förvirrande när golfare försöker förstå alla delar av designen på en wedge och vad som är bäst för dem. Med vår nya WebFit Wedge-app är vårt mål att förenkla processen att hitta en wedge som passar golfaren samtidigt som vi utbildar dem om varför en specifik grind är bäst för just deras spel. Appen utvecklades internt av våra datavetare och förlitar sig på vår massiva samling av wedge-data för att kunna göra precisa rekommendationer. Appen kräver varken nedladdning, inloggning eller registrering för något. Det är en mycket enkel upplevelse som är väldigt givande för användarna. Den kommer att vara tillgänglig via en QR-kod i golfbutiker och på ping.com. Vi uppmanar starkt golfare att använda appen i sin process att köpa wedgar. –John K. Solheim

 

Sex olika sulslipningar

  • “H” (Half-Moon) Grind (nyhet): Ett grind-alternativ för spelare med brantare angle of attack som gillar att spela med mångsidighet. Presterar bäst vid medel till mjukt underlag. Tillgängligt i loften 54°, 56°, 58°, 60°.

  • “B” Grind (nyhet): För golfare med en grundare angle of attack. Låg bounce med en leading edge som ligger tätt mot underlaget. Presterar bäst vid medel till fast underlag. Tillgängligt i loften 58° och 60°.

  • “T” Grind: Vårt mest mångsidiga alternativ som tillåter spelare att jobba med huvudet för precision i slag runt greenerna. Idealiskt för medel till fasta förhållanden. Vi har lagt till en 62 graders wedge på begäran av våra tourproffs för mer mångsidighet. Tillgängligt i loften 58°, 60° och 62° (ny). 

  • “W” Grind: Maximal förlåtelse genom gräset. Passar bäst för golfare med brant angle of attack och golfare som förlitar sig på lite mer förlåtande egenskaper i sina wedgar. Tillgängligt i loften 54°, 56°, 58° och 60°.

  • “E” (Eye2) Grind: Detta är den ultimata bunkerklubban och den för vidare en 40-årig tradition av att hjälpa golfare att komma ur bunkern. Relativt låg bounce både med rak och öppen träffyta. Tillgängligt i loften 54°, 56°, 58° och 60°

  • “S” Grind: Passar för många olika förhållanden och slagtekniker. Utformad med riklig bounce i mitten för att spela fulla slag och ger mångsidighet runt greenen tack vare lättnad i häl/bakre kanten. Tillgängligt i loften 46°, 48° (ny), 50°, 52°, 54°, 56°, 58°, 60°.


s159 Specifikationer

  • Material/tillverkningsprocess: Huvud i 8620 rostfritt stål; elastomer insert; precisionsfräst träffyta och skåror; Hydropearl 2.0 Chrome eller Midnight finish

  • Standardskaft: PING Z-Z115 wedge; PING Alta CB Black (SR, R, S)

  • Valbara skaft (utan upcharge): PING AWT 2.0 (R, S, X), Dynamic Gold Mid 100 (R300, S300), Dynamic Gold (S300, X100), Dynamic Gold Mid 115 (S300, X100), Dynamic Gold (S300, X100),Dynamic Gold 105 (R300, S300), Dynamic Gold 120 (S300, X100), KBS Tour (R, S, X), Nippon N.S. Pro Modus3 105 (R, S, X), Elevate MPH 95 (R, S), UST Recoil Dart 65 (A), 75 (R, S), ALTA Quick (35, 45)

  • Standardgrepp: PING 360 Dyla-Wedge LiteLäs mer på Ping.com. Gå till Webfit-appen (eller scanna QR-koden) om du vill börja snoka wedgar direkt.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page